07-01-2014 - Kitesurfen, Nieuws

Slingshot presenteert RPM 2014

Slingshot heeft een tijdje geleden een teaser video online gezet om de nieuwe RPM 2014 alvast te introduceren. Begin deze week hebben ze bij Slingshot nu de gehele 2014 collectie gelanceerd en behalve de RPM 2014 maken ook de Glide, Turbine en Vision deel uit van deze nieuwe collectie.

RPM 2014:

De nieuwe RPM is natuurlijk weer verder doorontwikkeld. De kite is lichter geworden onder andere door een nieuwe “full suspension” bridle met nieuwe katrolletjes. De kite heeft daarnaast de nieuwe “Diamond Leech” technologie die de luchtstroom aan de trailing edge “cleaner” moet maken waardoor de kite minder slijt aan de trailing edge omdat hij minder flappert. De kite is daardoor ook sneller en reageert bovendien ook sneller. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

[vimeo id=”80378622″]

Turbine 2014:

De lichtweer kite van Slingshot is ook aangepakt ondanks dat de Turbine nog steeds 5 struts heeft en geen gebruik maakt van zeillatjes, waardoor je deze lekker makkelijk kan opvouwen. De Struts zijn van de zogenaamde “mini strut technology” ofwel heel dunne strutjes om het gewicht laag te houden. De vernieuwde bridle zit nu op 5 punten vast aan de kite ipv 3 waardoor de power van de kite gelijkmatiger aanvoelt en waardoor zowel de highend als lowend beter van is geworden aldus Slingshot. Last but not least hebben ze de Leading edge 9% dunner gemaakt en is de aspect ratio verhoogt; ofwel de kite heeft een dieper profiel gekregen waardoor de kite nog krachtiger geworden is. Voor alle andere modellenvan Slingshot kan je even de website checken.

 van