06-01-2022 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot Sentry V1-bar Review

Slingshot staat bekend om z’n duurzaamheid. Dat geldt ook voor de barren. Die komen met stevige lijnen en een zwaardere, maar robuuste afwerking. Slingshot heeft er even over gedaan om een nieuwe bar te ontwikkelen maar het resultaat mag er zijn: de Slingshot Sentry V1-bar.

Slingshot Sentry V1-bar

De nieuwe Slingshot Sentry V1-bar is iets lichter van gewicht dan z’n voorgangers, maar zonder in te boeten aan Slingshot’s bekende duurzaamheid. Nieuw is dat de voorste lijnen automatisch terugdraaien na een rotatie van de rijder of de kite. Dit komt doordat de twee depowerlijnen elk een eigen gat in de bar hebben. Dit in combinatie met de zeer soepel draaiende swivel met keramische balletjes maakt dat de lijnen terugdraaien als je de bar aantrekt. Het werkt super. Beide lijnen zijn PU-gecoat zodat ze niet slijten. Een van de twee is de safety-lijn: als je de grote rode quickrelease trekt dan valt de kite vrijwel krachteloos naar beneden aan deze lijn. Ook dit hebben we meerdere keren uitgeprobeerd en het werkt ook uitstekend. Zonder haperingen of blokkades. Het weer inklikken van de quickrelease kan met één hand, net zoals bij een autogordel. Erg handig. De maat van de chickenloop is klein, maar je kunt er nog prima mee inhaken na het unhooken. Er zijn geen andere maten verkrijgbaar maar er is wel een loop voor als je vaart met een koord op je trapeze. Je kan de Slingshot Sentry V1-bar ook in suicide-mode varen. Er zit standaard een 48 centimeter lange safetyleash bij die lekker kort blijft doordat-ie een elastieken-omhulsel heeft.

Slingshot Sentry V1-bar

De buis heeft een diameter die wat groter is dan standaard en heeft geen verdikking bij de vingers maar is gewoon rond maar samen met de grip is de houvast uitstekend. Nieuw zijn ook de zachte bar-uiteinden. Zo is de kans op een beschadiging van je board of hoofd kleiner. De grote floaters zorgen ervoor dat de bar prima blijft drijven. In deze floaters zitten elastieken waarmee je de lijnen vastzet na het oprollen. Deze trekken zich netjes terug in de floater als ze niet gebruikt worden. De Oh-Shit-handles dit bij vorige Slingshot-barren zaten zijn eraf gehaald. Die zaten vlak boven de floaters en waren handig als je in nood zat. Maar het maakt het onnodig complex met te veel keuze mogelijkheden als je in de problemen kwam. Nu is het geheel wel een stuk strakker en je kunt nog steeds releasen met de quickrelease.

Slingshot Sentry V1-bar

Slingshot staat bekend om de kwaliteit van de lijnen. Ook bij de Slingshot Sentry V1-bar is dat het geval. De voorste lijnen zijn wat dikker en kunnen 400 kilo trekkracht aan. De achterste lijnen kunnen 250 kilo aan. Alle lijnen zijn wit dus is wel even uitzoeken als je lijnen in de war zijn. De voorste eindigen in een knoop en de achterste in een lus. De Slingshot Sentry V1-bar heeft een lage V-splitsing en is niet in te stellen op een hoge. De trimmer met klem zit boven de bar. Met deze klem werkt Slingshot al jaren en het voldoet prima. Je kunt na het aantrekken het overtollige touw met klittenband vastzetten op de trimmer. Het systeem met de magneet is verdwenen. De Slingshot Sentry V1-bar is niet in breedte in te stellen. Er zijn drie maten: een 17 inch (43 centimeter) met 20 meter lijnen, een 20 inch (50 centimeter) met 20 + 3 meter lijnen en een 23 inch (58 centimeter) met 27 meter lijnen. Bij elke bar krijg je een mooi opbergzakje met ventilatiegaas zodat de bar kan drogen.

Slingshot Sentry V1-bar

Prijs € 599,-.

Website: www.slingshotsports.com


Dit artikel “Slingshot sentry” komt uit Access #4 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram.

 van