09-07-2019 - Kitesurfen, Nieuws

SLINGSHOT SST V5 // Raptor V1 // Rally GT V1

SLINGSHOT lanceert de nieuwe SST en twee compleet nieuwe kites. De Raptor V1 is een high performance crossover kite en de welbekende Slingshot Rally is geëvolueerd in de Rally GT. De Slingshot Rally GT is nu nog veelzijdiger door het compleet nieuwe design. 

Slingshot Rally GT V1

De Slingshot Rally GT V1 2020 heeft dus een compleet nieuw design. Grootste verschil is dat de Rally nu geen vijf maar drie struts heeft. Door het verwijderen van de twee struts lichter en reactief geworden. Daarnaast is de Rally GT voorzien van een nieuw doek. Door het doek zijn nu 4×4 vezels verweven waardoor de kite bomb-proof is geworden. De Rally GT is een alleskunner. Dus wil je lekker cruisen, jumpen, een golfje pakken of foilen? Dan is de Rally GT zeker een optie!

Slingshot Raptor V1

Voor veel kiters draait het kiten vooral om hoge sprongen. Bij Slingshot begrijpen ze dat maar al te goed en komen daarom met de nieuwe Raptor! Een Big-air, performance crossover kite. De kite heeft vijf struts wat zorgt voor veel stabiliteit in harde en zachte wind. Ook de Slingshot Raptor is voorzien van 4×4 ripstop materiaal wat de kite zeer duurzaam maakt. In Access #3 lees je de hele review van deze nieuwe big-air machine.

Slingshot SST V5

Alweer de vijfde versie van de Slingshot SST. Oorspronkelijk ontworpen voor in de golven maar tegenwoordig kan de SST veel meer dan dat. De nieuwe SST doet het namelijk ook uitstekend op de foil. De Slingshot SST stuurt snel en heeft een belachelijk goede drift. Door de extreem korte IRS bridle stuurt de kite zeer direct en door de hierboven genoemde constructie hoef je niet bang te zijn dat je kite stuk gaat nadat deze door een golf gespoeld wordt.

Slingshot Asylum, Refraction, Misfit & Karolina Pro.

Ook de twintips zijn van een update voorzien. Product manager Alex Fox legt je er hieronder alles uit over de 2020 boards van Slingshot!

 

 van