03-12-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot SST V6 – Review

De Slingshot SST is al jaren een begrip in wave-kite-land. De drift-kwaliteit en bombproof constructie krijgen lof van het waveriders-gilde. Voor de Slingshot SST V6 versie is de kite flink onder handen genomen door onder andere pro-waverider Ben Wilson die weer na een aantal jaren een eigen merk te hebben gerund terug is op het oude honk. Wat is er veranderd?

Slingshot SST V6

De grootste verandering van de Slingshot SST V6 is de vorm van de wingtip. Deze buigt nu verder naar achter. Dit geeft volgens Slingshot de kite meer snelheid, directe stuureigenschappen, betere upwind-kwaliteiten en waterherstartbaarheid. De IRS-bridle heeft 25% dunnere lijnen zodat het minder weerstand heeft door de lucht. Het aantal panelen is teruggebracht van 138 naar slechts 20. Dit is niet alleen lichter maar ook aerodynamischer.

Slingshot SST V6

Opvallend zijn verder de extreem dunne struts. Bij het oppompen van de Slingshot SST V6 blijven deze relatief zacht en knikken wat door maar in de lucht geven ze voldoende ondersteuning. Al deze bovengenoemde features maken de kite zo’n 13,5% lichter dan z’n voorganger. En dat merk je met name bij het driften. Dat doet-ie ontzettend goed. Zet hem in een hoek en rip de golf. Zelfs met weinig spanning op de lijnen blijft de Slingshot SST V6 rustig in de lucht hangen. Hij wil wel liefst met snelheid bereden worden. Maak je bottumturn niet te langzaam want dan zou die je er wel eens over je board kunnen trekken. Nee hup, knallen. Net als Ben. Het is dus geen wavekite die actief bewogen moet worden maar een super park&ride wavekite.

Slingshot SST V6

Na de golfrit is hoogte lopen een feestje. Je bent in een mum van tijd weer upwind. De Slingshot SST V6 is de kite waarmee Ben Wilson de golven van Fiji berijdt. In de tube en daarna weer upwind terug voor een nieuwe rit. Toch is de Slingshot SST V6 prima inzetbaar in de Noordzee slob. Z’n voorspelbare vaargedrag, stabiliteit en lineaire bardruk worden ook hier gewaardeerd. Al moet je wel een geoefende kitesurfer zijn om het optimale eruit te halen. De positionering in de lucht en juiste powering op de bar zijn belangrijk. Waar de Slingshot SST V6 verder in uitblinkt is het springen. Voor een wavekite kun je serieus air pakken. Lekker bij het strapless freestylen en zelfs met de twintip.

Slingshot SST V6

Het doek is 4×4 Canopy Tech van Teijin. Hierbij is het doek verstevigd met ‘4 x 4’-draden. Dit maakt het doek niet alleen sterker en duurzamer maar ook stijf. En stijf doek geeft een vormvaste kite en dat geeft directe stuureigenschappen. Verder is de Slingshot SST V6 op zowel de wingtip als aan de bridle in te stellen op windrange, bardruk en stuureigenschappen. Noemenswaardig is de prachtige tas waarin de kite zit. Ruim, stevig en met meerdere vakjes. Ook te gebruiken als reistas. Net zoals de kite multifunctioneel.

Slingshot SST V6

Maten, windbereik en prijs

Slingshot SST V6

website: https://slingshotsports.com/


Dit artikel ‘’Slingshot SST V6” komt uit Access #3 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van