30-09-2021 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot Super Natural review

Slingshot komt weer eens met iets aparts, de Super Natural V1. Dit mutant-achtig board heeft een stance die wat meer naar achter staat en een langere neus en een kortere achterkant. En met vier vinnen in de tail is de Slingshot Super Natural Ideaal voor waveriding en bigair zegt Slingshot. Dat willen we wel eens uitproberen.

Slingshot Supernatural

De Slingshot Super Natural ziet er prachtig uit: donkerrood met vlammen. Je kunt door de verf en glimmende lak de houtkern zien. De glimmende lak is wel iets krasgevoelig dus hou daar rekening mee. De Paulownia-houtkern heeft allerlei 3D-elementen om de flex te beïnvloeden. De Slingshot Super Natural heeft een wat puntige neus en een winger achterop. Er zit meer scoop in de neus en is wat vlakker bij de tail. Hierdoor kun je de Super Natural prima inzetten als surfboard. Je kunt de bindingen omdraaien naar gelang de windrichting zodat je met je favoriete been voor staat. Je techniek moet je wel aanpassen ten opzichte van een surfboard. Je moet wat meer snelheid halen vanuit de kite of het steile gedeelte van de golf maar de vier vinnen geven maximale grip. De parabolische Naca-channels onderop werken ook hieraan mee. Deze zorgen voor een vacuüm in het midden van het board waardoor de waterflow door de channel wordt gestuwd. Dit geeft meer snelheid en grip. Deze grip is ook fijn bij het edgen voor een sprong. De Slingshot Super Natural is redelijk stijf dus er is ook meer dan voldoende pop waardoor je rocket high kan gaan. Landingen gaan soepel, al moet je ze wel goed timen. Het board is daarin niet heel vergevingsgezind. 

Slingshot Supernatural

Ondanks dat het board stijf is ligt de Slingshot Super Natural best los op het water en vaart-ie heel comfortabel door de scooplijn en het feit dat ie niet heel breed is. Hoogtelopen doet het board uitstekend. De vier vinnen, de langgerekte outline en enkele concaaf zorgen hiervoor. Vaar je de Slingshot Super Natural V1 met je achterste voet bij de twee vinnen, dan blijft het een prima te bevaren board. Springen en hoogtelopen gaan dan goed. Niet zo goed als je met je achterste voet bij de vier vinnen staat maar zeker net zo goed als een normale twintip.

Slingshot Supernatural

Overigens kun je zelf kiezen met hoeveel vinnen je wilt varen, zes, vier, twee of zelfs geen enkele vin is mogelijk. De scherpe steprail geeft zelfs dan voldoende grip. Alle vinnen zijn dezelfde 1.75” G10-vinnen. Wij voeren de Slingshot Super Natural met de Dually V5-bindingen. Een bewezen binding die erg comfortabel zit. Makkelijk en snel af te stellen door vier klittenbanden op iedere hoek van de voetband. Hierdoor is hij goed af te stellen op elke voet. De grip is uitstekend. Je kunt kiezen uit twee inserts, zacht of hard. 

Slingshot Super Natural

Prijs: € 629,- Dually V5-bindingen: € 179,-

www.slingshotsports.com

Deze review over de ‘’Slingshot Super Natural” komt uit Access #2 van 2021. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de andere magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van