28-08-2020 - Kitesurfen, Nieuws, Leesvoer

Slingshot Vision 2020 – Review

Al dik 20 jaar zijn de broers Jeff en Tony Logosz met Slingshot aan het pionieren. Al jaren vormen zij het hart van een gerenommeerd merk dat elk seizoen weer met een mooi line-up van nieuwe en verbeterde boards en kites op de markt komt. Daar hoort ook de geheel vernieuwde high performance freerideboard, de Slingshot Vision 2020 bij. 

Stoot- en slijtvast

De kern van het board is van Paulownia-hout gemaakt, door Slingshot, Atomic Wood Core genaamd. Dit hout is duurzaam gekweekt, licht van gewicht, sterk en is zeer veerkrachtig. De verticaal gelamineerde hout-constructie zorgt voor een consistente flex. De sidewalls van de Slingshot Vision 2020 maken het board stoot- en slijtvast, ze zijn van het soort urethaan waar ook skateboard-wieltjes van gemaakt worden. De inserts in het board zijn verstevigd met carbon voordat ze in het board worden ingelegd. Dit vermindert het totale gewicht, is sterker en zorgt voor meer consistente flex. De Slingshot Vision 2020 heeft nieuwe 1.75 inch G10-vinnen die iets kleiner zijn dan voorheen. Ze zorgen nog voor dezelfde hoeveelheid grip en meer performance. Het board heeft een nieuwe medium size grab handle gemaakt van polycarbonaat afgewerkt met een rubberen overlay. 

Slingshot Vision 2020 - Review

Hoe vaart het board?

Qua bouwwijze en afwerking zit het wel snor, maar hoe vaart de Slingshot Vision 2020? Voor de Vision heeft Slingshot weer z’n Naca Vortex Channels van stal gehaald. Deze door Slingshot eerder gebruikte channels zijn de meest agressieve channels die Slingshot gebruikt bij hun boards. Naca Vortex Channels bestaan uit vier parabolische channels die vanaf een enkel concaaf in het midden scherper worden naar de tips van het board. Het zorgt ervoor dat het water efficiënt wordt ‘gechanneld’ over de bodem waardoor het board echt supersnel is. Omdat de channels in de tips extremer zijn heeft de Vision een uitmuntende grip.

Dit bij elkaar (topsnelheid en grip) maken het een ultiem board voort hoge airs. Door de gematigde rockerlijn gaan landingen soepel. Door de nieuwe outline, waarbij de tips iets minder breed zijn geworden en rechter tussen de voetbanden loopt het board goed hoogte en is makkelijk te controleren. De is ondanks het ontbreken van carbon-lagen behoorlijk stijf en heeft veel pop. 

Dually-bindingen

We hebben de Slingshot Vision gevaren met de Dually-bindingen. De af te stellen straps zijn van zacht comfortabel materiaal en bevatten bovenop aan twee kanten velcro. Onder de velcro flappen zitten aan beide zijden twee straps die de voetband in de juiste positie af stellen. De pad van deze set heeft door drie soorten EVA-schuim, de bovenste laag is iets harder en zorgt voor goede grip.

Het middelste gedeelte van de zool bestaat uit een zachter comfortabel schuim en geeft mee zodra je de voet in de band schuift zodat je voet comfortabel maar vaster in de band komt te zitten. De derde laag zit aan de hielkant van de zool, dit voetbed onder de hiel is aan de onderkant van de voetband vervangbaar waardoor je kan kiezen voor een zachtere of een hardere laag. Het vervangen van deze heelpads kan alleen als de voetband in z’n geheel van het board gedemonteerd is. 

Eigenschappen van de Slingshot Vision 2020:

Slingshot Vision 2020 - Review

Voor meer informatie over dit board kun je naar de website van Slingshot gaan. Wil je meer kite reviews lezen, of producten zoeken en vergelijken? klik dan hier en ga naar onze product pagina.


Deze review van de ‘Slingshot Vision 2020‘ komt uit Access #1 van 2020. Voor meer kitesurf nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Access en volg ons op Facebook en Instagram!

 van