07-10-2009 - Snowboarden, Nieuws

Slush Sessions Invitational part 1, 2009

 

De derde editie van de Slush Sessions heeft haar naam geen eer aan gedaan. In plaats van zomerse condities met slush-sneeuw troffen we dit jaar kneiterharde ijzige parken aan. Het strijdtoneel voor deze editie was het skigebied van Krönplatz, wederom in het Noord-Italiaanse Süd-Tirol. De Slush Sessions staan nu al enkele jaren voor een weekend high-performance parkrijden door de vijf meest prominente freestylers uit Nederland in een dik park. Gastfotograaf Jan Bijl en huisfotograaf Michiel Rotgans hadden dit weekend meer gigabytes aan foto’s verzameld dan de rest van het hele seizoen. Het verhaal van een technische rotatie is nu eenmaal beter vast te leggen op een sequence dan op één enkel shot, en technische rotaties is wat de rijders lieten zien. In het eerste deel van de Slush Sessions Invitational 2009 spelen Dimi de Jong, Rocco van Straten en Joris Nijdeken de hoofdrol.

Rocco van Straten 
Na het zien van een perfect geëxecuteerde backside-1080-fl atspin op de O’Neill Evolution wisten we het zeker, de achttienjarige Rocco moest en zou mee naar de Slush Sessions 2009 want we wilde maar al te graag zijn moves vastleggen op camera. Door het gemak waarmee Rocco grote schansen aanrijdt en het feit dat hij altijd als testdummy voor zijn beste buddy Dimi de Jong fungeert zou je haast denken dat er een steekje los zit bij deze jongen. Wanneer je hem ziet rijden weet je wel beter en naast Nederlands kampioen big-air is hij ook dubbel Europees kampioen wakeboarden zowel achter de boot als op de kabel.

 

Dimi de Jong 
Inmiddels is Dimi vijftien jaar jong maar ten tijde van deze SSI was hij nog maar veertien. Dimi is misschien wel het meest veelbelovende talent van Nederland en dat heeft hij bewezen door een spot op te eisen in de Nederlandse selectie en zich te kwalifi ceren voor de Olympische spelen van 2010 in Vancouver. De afgelopen twee jaar heeft hij op bijna elke juniorencompetitie het bovenste schavot van het podium betreden en is hij opgenomen in de Europese teams van zijn sponsors Nitro, O’Neill en Adidas Eyewear. Naast heel erg goed halfpipe rijden staat hij ook zijn mannetje in het park en het gemak waarmee hij 1080’s draait zal je versteld doen staan.

 

Joris Nijdeken 
In de snowboardwereld gingen geruchten over de kunsten van Joris Nijdeken en alleen op basis daarvan nodigden we hem al uit. Joris is een bescheiden jongeman van zeventien jaar uit Heemskerk die zijn snowboard-skills op Snowplanet heeft opgedaan en verder heeft ontwikkeld in de Alpen. Een beetje ten koste van zijn opleiding nam hij dit seizoen op eigen initiatief deel aan een groot aantal Europese wedstrijden en boekte verscheidene noemenswaardige resultaten. Joris z’n snowboarden komt het beste tot recht op zowel kickers als rails en is met recht stijlvol te noemen!

Jan Bijl
Jan is een in Rotterdam woonachtige fotograaf met een voorliefde voor het schieten van actionsporten. Al twee jaar publiceren wij met liefde Jan zijn werk en we wilden hem dit jaar meenemen als gastfotograaf. Het is ons soms een raadsel hoe Jan te werk gaat maar om één of andere reden zijn juist zijn foto’s altijd net even scherper, creatiever en mooier belicht, kortom een echte professional. Op www.janbijl.com kan je altijd zijn laatste fotoserie bekijken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[vimeo id=”6927663″ w=”630″ h=”354″]

Tip: De video is HD kwaliteit, dus check hem full screen!

 

 

 

 van