23-03-2011 - Snowboarden, Nieuws

Slush Sessions Invitational part 2, 2009

De Slush Sessions is een jaarlijks terugkerend evenement waar de vijf meest prominente freestylers van Nederland samen met twee fotografen voor Taste in één weekend aan de lopende band fotomateriaal produceren. In het vorige deel publiceerden we de foto’s van Joris Nijdeken, Dimi de Jong en Rocco van Straten in het landschap van het Noord-Italiaanse Krönplatz. Daarmee blijven er nog twee namen over: die van Steve Krijbolder en Stef Zeestraten. In navolging van het eerste deel gaan we wederom terug naar de Slush Sessions Invitational in Krönplatz, waar Steve en Stef het ijzige park kapot schredden.

Steve Krijbolder 
Steve Krijbolder is de natte droom van elke snowboardfotograaf, omdat hij in zowel basic als technisch ingewikkelde tricks altijd een geniaal stijlmoment weet te creëren. Oldschool, newschool, Steve kent zijn klassiekers. Hij doet iedereen in het park versteld staan vanwege het gemak en de variantie waarmee hij in de lucht hangt. Afgelopen seizoen haalde hij een derde plek in de quarterpipe op de TTR 6-star O’Neill Evolution, waarna hij een startplek op de Air & Style kreeg aangeboden. Steve is een vliegende Hollander waar het internationale snowboardcircuit zeker rekening mee houdt.

Stef Zeestraten 
Stef Zeestraten is onze favoriete import-kiwi en is helemaal opgenomen in de Nederlandse snowboardscene. Eigenlijk niet zo heel vreemd. Naast het feit dat zijn beide ouders van een honderd procent Hollandse afkomst zijn heeft hij de Nederlandse nationaliteit en heeft hij tot zijn tiende tussen de kassen van het Westland gewoond. Hoe Hollands wil je het hebben? Al jaren pakt Stef zowel de winters op het noordelijke als het zuidelijke halfrond mee en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Naast dat hij in het bezit is van bizar goede freeride-skills neemt hij ook het voortouw als het gaat om freestylekunsten.

Michiel Rotgans
Met achttien jaar aan snowboardervaring kan Michiel op zijn zevenentwintigste haast wel zeggen dat de sport de rode draad in zijn leven is geweest. Na een decennium gesponsord te hebben gereden en een jaar fotografie te hebben gestudeerd in Nieuw Zeeland was het voor Michiel helemaal niet zo’n vreemde stap om zijn geliefde sport vast te gaan leggen. Rijders weten het te waarderen dat Michiel zich goed kan verplaatsen in de atleet en soms als hardste aan een schans staat te werken. Het zal wel te maken hebben met het feit dat hij niet eens zo heel lang geleden nog aan de andere kant van de lens stond. Michiel zijn werk is te zien op www.rotgans.com.

[vimeo id=”6927663″ w=”630″ h=”354″]

 van