22-07-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Nieuwe Smith Rover helmen gepresenteerd

Helmenfabrikant Smith heeft twee nieuwe modellen toegevoegd aan haar awardwinning collectie. De nieuwe Smith Rover helmen en de Route fietshelmen zijn gemaakt voor dagelijks gebruik, op mountainbike of racefiets. Volgens het merk zijn deze nieuwe modellen geproduceerd met de beste veiligheidsnormen, een strak design en customized pas systeem.

De opbouw van de nieuwe Smith helmen bestaat uit een lichtgewicht in mold Aerocore constructie met Koroyd technologie, de doordachte ventilatie van de Rover en de Route is aangebracht op de plaatsen waar het niet ten koste gaat van de veiligheid. Koroyd hanteert hogere veiligheidsnormen dan standaard gebruikt wordt voor fietshelmen, Koroyd technologie wordt o.a. ook gebruikt voor de productie van motorfietshelmen.

ROVER_MatteBlack_HB17-RRMBMDMIPS_THUMBNAIL

Voor de thrill seekers, die vooral rijden op de MTB, is er de Rover met 20 ventilatieopeningen en een geintegreerde visor, het antimicrobiële binnenwerk met Reactive koeling en het Vaporfit pas systeem zorgt voor optimaal comfort. De Route, bedoeld voor de weg, biedt door 18 ventilatieopeningen een optimale wartmteafvoer tijdens het fietsen.

ROUTE_MatteWhite_HB17-RTMWMDMIPS_THUMBNAIL

Zowel de Smith Route als de Rover zijn verkrijgbaar met en zonder MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) het interne binnenwerk zorgt bij een zijdelingse impact dat de helm roteert waardoor de kans op langdurige hersentrauma wordt verminderd. De nieuwe Rover en Route integreren naadloos met de brillen van Smith. De adviesprijs van beide modellen varieert trouwens tussen 150 en 180 euro

 van