21-10-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Smith Mainline 2020 review

Waar kijken we naar? 

De Smith Mainline is een lichtgewicht fullface endurohelm met downhill-gecertificeerde bescherming. 

Waarom is dit tof? 

Een lichtere en goed ventilerende fullface helm geeft je de optie deze ook bij meer op enduro georiënteerde ritten te dragen, zonder dat je hoofd ontploft van de hitte, je bril beslaat en je een stijve nek oploopt. De Mainline van Smith is samen met het Rocky Mountain Enduro-team aan de slag gegaan om hun ideale helm te ontwikkelen. Zo is de helm dus bedoeld voor met name enduroritten, maar staat de ASTMF1952-certificering garant voor de bescherming die we ook bij ‘echte’ DH-helmen terugzien. Het honingraat Koroyd vangt impact op en het MIPS-systeem beschermt je hoofd tegen roterende krachten. Verkrijgbaar in drie kleurtjes. 

Wat vonden wij van de Smith Mainline? 

De Smith Mainline komt met veel verschillende inzetstukken, waardoor het even puzzelen is tot je uiteindelijk de ideale pasvorm hebt. De Mainline-uitvoering is trouwens een stukje luxer dan een aantal andere helmen op de markt, die meer trailhelmen met een kinstuk zijn. De pads van de Smith Mainline zijn bewerkt met een antibacterieel spul, zodat ze langer fris blijven en ze kunnen allemaal worden verwijderd voor een wasbeurt. De Smith Mainline zit ook goed, zonder dat de losse stukken dreigen los te komen. Eenmaal op de klim laat de open kinnebak een goede stroom lucht binnen. De extra pads zijn wel weer wat warmer, een fijne pasvorm komt dus met een prijs. Eenmaal op in de afdaling plukken we hier weer de vruchten van, de Mainline zit bijna als een volledig van padding voorziene DH-helm en dat is prettig voor zowel het vertrouwen als het comfort. 

Voor wie is het? 

Als reguliere light-DH-helmen je te mager zijn, is de Smith Mainline zowel qua bescherming als comfort een fijne optie. 

Prijs € 299,95 
smithoptics.com


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down.

 van