07-01-2020 - Nieuws, Wielrenblad, Tips & Tricks

Getest: Smith Optics Trace

Als je de Smith Optics Trace voor het eerst ziet valt meteen het strakke design al op. Dit is niet een helm die alleen veilig moet zijn; hij is ook gemaakt om er goed uit te zien. Daarbij is er op de veiligheid gelukkig niet gekort; de helm beschikt over MIPS en Koroyd-techniek. MIPS, dat valenergie opvangt door rotatie van de helm, is al even bekend. Koroyd is een relatief nieuwe verschijning. Dit lichtgewicht materiaal in een bijenraatstructuur zorgt ervoor dat de helm nog meer energie opvangt tijdens een val.

Ondanks de toegenomen veiligheid zit hier wel een minpuntje aan, want doordat de openingen in het Koroyd recht omhoog wijzen, is de airflow door de helm wat minder, wat met heet weer merkbaar kan zijn. Wel heeft Smith, heel slim, het Koroyd aan de zijkanten geplaatst, waar de kans op impact het grootst is. Daardoor is er in het middenruimte voor grote ventilatiegaten, wat een mooi compromis tussen ventilatie en veiligheid vormt.

Verder is de helm uitstekend gebouwd; de lining, die zorgt dat de helm strak op je hoofd zit, vormt zich in de loop van een paar ritjes snel naar je hoofd en met de BOA-sluiting is de helm nauwkeurig af te stellen. De sluiting voelt trouwens opvallend degelijk aan, erg fijn want wij gebruiken die zowel bij het op- en afzetten van de helm. Door het gewicht van 280 gram (in maat M) voelt ‘ie absoluut niet zwaar. De padding is erg comfortabel en gaat ook bij lange ritjes nergens irriteren.

Ook een toffe feature: de helm is zo gemaakt dat de zonnebrillen van Smith Optics perfect op de helm kunnen worden gestoken. Voorop zitten aan de binnenkant kleine kanaaltjes, de AirEvac, die warmte en vocht weghalen bij je zonnebril, zodat deze niet beslaat. Met een prijskaartje van 249,95 euro is deze helm niet de goedkoopste, maar daar krijg je wel een veilige helm met veel features en een premium designer-look voor terug.

Prijs € 249,95

Meer informatie over Smith Optics Trace vind je hier


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van