20-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Smith verhoogt de veiligheidsnormen van fietshelmen

Door gebruik te maken van Koroyd zorgt Smith voor een significant lager risico op Hoofdletsel. Koroyd is een materiaal met een unieke structuur wat Smith als eerste fietshelmfabrikant in zijn helmen gebruik van heeft gemaakt.

Het unieke aan Koroyd  is de honinggraadstructuur van het materiaal, hierdoor wordt de energie bij een impact vertraagd, wat zorgt voor een kleinere kans op een blijvend trauma.

De veiligheidsnormen van fietshelmen zijn nauwelijks veranderd in de afgelopen twintig jaar, terwijl nog steeds blijkt dat het risico van het lijden van een schedelbreuk of een fatale traumatisch hersenletsel bij de huidig geaccepteerde veiligheidsnormen erg hoog is. Smith heeft bewust gekozen om de veiligheidsnormen van de eigen producten te verhogen.

Koroyd, specialist in energie-absorptie materialen, heeft het Helmet Safety Initiative gelanceerd, zij hebben met succes fiets, sneeuw en motorhelmen ontwikkeld die voldoen aan hogere veiligheidsnormen.

De fietshelmen van Smith zijn ook verkrijgbaar met en zonder MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) het interne binnenwerk dat bij een zijdelingse impact zorgt dat de helm roteert waardoor de kans op langdurige hersentrauma wordt verminderd.

Koroyd wordt gebruikt in de Smith Forefront, Overtake, Route en Rover, Prijzen zijn er vanaf 120,00 Euro. Voor meer informatie stuur je een mailtje naar info@cosmicsports.com. Check ook zeker even onderstaande afbeelding, zo kun je zien hoe de helmen van Smith zijn opgebouwd.

De Smith helmen komen ook terug in de fotoshoot van Wielrenblad #2 2017. Deze uitgave wil je niet missen, dus dan kun je het best abonnee worden. Natuurlijk is Wielrenblad #2 2017 ook te bestellen in de Soul webshop of digitaal te lezen in onze Soul Kiosk App.

 van