05-10-2011 - Windsurfen, Nieuws

Sneak Preview van nieuwe subaru XV

We kennen Subaru natuurlijk van de blauwe Impreza rally wagen inclusief gouden velgen, maar voor de mensen die niet persé met 300 km/h over smalle grindpaatjes willen rijden, zijn er nog genoeg andere opties. Tijdens de Frankfurt Motorshow is de nieuwe XV gelanceerd. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober kun je kennismaken met de XV tijdens de Sneak Preview in Koetshuis Eykenstein te Maartensdijk. Inschrijven kan hier.

The facts
Bij de nieuw ontworpen crossover SUV ligt de focus ligt op het rijplezier en dan vooral in stedelijk gebied. Zoals elke Subaru is de XV vierwiel aangedreven. Je kunt kiezen uit een van de drie boxer-motoren die onlangs compleet zijn vernieuwd waardoor het rijgedrag en brandstofefficiëntie een stuk is verbeterd.

Verder meet de XV 4,45 meter in lengte en heeft de wagen een wielbasis van 2,65 meter. Breedte en hoogte komen tot 1,78 en 1,57 meter. De bodemvrijheid bedraagt exact 22 centimeter. Binnenin is plek voor vijf personen, die toegang tot het interieur krijgen door deuren met een extra grote openingshoek. Je hebt de keuze uit een 1,6 of 2,0 liter boxermotor van de derde generatie of uit een 2,0 liter dieselmotor.

Veiligheid
Met de geïntegreerde, aparte zijruitjes in de voorportieren, het plaatsen van de buitenspiegels op de panelen van de voorportieren, de airbags voor elke zitplaats en het VDC Systeem hoef je je dus alleen nog zorgen te maken of er wind staat.

Meer info vind je op www.subaru.nl of bekijk dit:

[youtube id=”KMxi3_nRA9U” w=”630″ h=”384″]

 van