11-08-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Snel is niet snel genoeg

Na London 2012 is het Bioracer Speedmaster pak de standaard geworden voor kleding in het tijdrijden. Door gebruik te maken van het inmiddels beroemde AirStripe weefsel maakte Biorace een statement op het gebied van aerodynamica in wielrennen. Het profijt van de kleding was zo aanzienlijk dat het het verschil kon maken tussen wie er zou winnen of verliezen.

Het materiaal en ontwerp kan de renner een minuut opleveren op een 40 Km lange tijdrit. De winst die te behalen valt in een 180 Km lange Ironman tijdrit is enorm. Dit heeft nu tot de aerodynamische sleeves geleid.In het wielrennen waar tijdsverschillen zo klein kunnen zijn geeft een aerodynamisch wielrenoutfit je een gigantisch voordeel.

Bioracer blijft zijn eigen grenzen verleggen door het pak en de rijder nog sneller te maken. Door samen te werken met verschillende wielerbonden om de Speedmaster te vergelijken met andere pakken. De Speedmaster bleek consistent sneller te zijn.

Speedmaster 2.0

Voor de nieuwe generatie Speedmaster suits borduurt  Bioracer voort op het succesvolle eerste pak. Constant blijven verbeteren en tweeken. Zo loopt de stof nu naadloos door naar het rugdeel van het pak, dit bevordert de aerodynamica. en de vernieuwde hals verminderd de luchtweerstand.

Bekijk hieronder een korte demonstratie van het nieuwe Speedmaster suit.

 van