10-04-2014 - Skiën, Nieuws

Snowclash 2014: So far, So good

Deze zaterdag ging Snowclash weer van start. De bussen arriveerden ‘s ochtends vroeg waardoor er overdag al wat geskied en geboard kon worden. Tegen 21u kwamen alle riders en crew bijeen in ‘The place’  waar Koen Darras, de drijvende kracht achter Snowbite en Snowclash, een briefing gaf zodat riders en crew wisten wat hen te wachten stond. 

Een uurtje later kon de voltallige crew dan de eerste klanten verwelkomen met goodiebags en een gratis Snowbite t-shirt. Dankzij onze eigen Snowbite DJ’s zat de sfeer er meteen goed in en werd de week ingezet met een knaller van een party!

Snowc4

Zondag begon de dag in het Snowclash dorp. Dit is onze eigen compound onderaan in het snowpark van La Chapelle waar zitzakken, drank en muziek te vinden zijn om de riders en klanten op te vangen. Van hieruit begon ook de eerste Freestyle & Improvement sessie. Dit is een gratis ski- of snowboardles waar iedereen aan kan meedoen. De lesgevers zijn allemaal toppers uit de benelux die maar al te graag hun Freestyle kennis doorgeven aan anderen.

In de namiddag kwam iedereen dan samen aan ‘Chez l’envers’ waar de crew een leuke ‘urban set-up’ had gemaakt met wat rails, olievaten en dirtgaps. Zowel riders als deelnemers konden hierop hun beste tricks tonen terwijl de anderen genoten van het spektakel met een lekkere wodka Redbull in de hand.

Snowc3

Maandag voormiddag waren er weer Freestyle en improvement sessies en in de late namiddag trokken we dan met z’n allen richting het snowpark van La Chapelle. Hier waren alle fotografen en cameramannen aanwezig om de riders, alsook de deelnemers, in beeld te brengen tijdens de ‘guerilla sunset shoot’. Dit is een open jamsessie waar optimaal gebruik werd gemaakt van de prachtige zonsondergang om vette beelden te kunnen shooten.

Om deze prachtige dag af te sluiten werden we dan uitgenodigd op de kroegentocht die ons via de ‘Chapka’ naar de ‘shooters bar’ en uiteindelijk ‘the place’ bracht waar wederom onze eigen DJ’s de sfeer wisten te maken!

 van