23-03-2016 - Surfen, Nieuws

Snowdonia opent opnieuw de deuren

Het moment dat Snowdonia zijn deuren voor het publiek opende was het een van de meest gehypte surfspots van het jaar. Een wavegarden op twee uur vliegen van Nederland. Mensen vonden het fantastisch of ze vonden het helemaal niks, maar de eerste wavegarden in onze buurt was een feit.

Helaas kampte Snowdonia al snel na de opening met technische problemen met als gevolg dat de kans op golven in het park net zo onvoorspelbaar was als in onze eigen Noordzee. Het park is daarom kort na de opening (tijdelijk) gesloten. Nu is het park voor £1.000.000 gerenoveerd en zijn de deuren opnieuw geopend.

Niet alleen de technische problemen lagen ten grondslag voor deze investering van de golf in Snowdonia. Kelly Slater bracht in december een video uit met beelden van zijn eigen wavegarden en naast de beelden die de elfvoudig wereldkampioen toonde van zijn perfecte man made wave leek Snowdonia wel bijna op een pierenbadje.

Kellyslwavepool_1
De wavegarden van Kelly Slater

Met de nieuwe investering is de hele faciliteit van Snowdonia op de schop gegooid en is er onder andere een obstakel koers, een menselijke katapult genaamd Blob en kayak en SUP-tours aan het programma toegevoegd.

De hoofdattractie blijft natuurlijk de golf zelf en hier hebben ze, na de renovatie en uitvoerig testen, de problemen die ze vorig jaar nog hadden opgelost. Hierdoor zou Snowdonia nu constant voor golven moeten zorgen en zou je zorgeloos van een drie mans line-up moeten kunnen genieten met om de 90 seconde een golf.

Snowdondia_4
De wavepool in Snowdonia

In onze vorige 6 Surf staat een volledig artikel over Snowdonia, lees en samenvatting van dat artikel hier! Of bestel het nummer op onze webshop

 

 van