21-11-2012 - Skiën, Nieuws

SnowFest 2013 Snowboard- & freeski-festijn in Laax

In de week van 3 tot 10 maart staat het Zwitserse Laax voor de 4e keer in het teken van SnowFest. Tijdens deze week vinden de Nederlandse snowboard- en freeski-kampioenschappen plaats naast een vol activiteitenprogramma en feesten met onder andere The Flexican, Sef en Feest DJRuud. SnowFest is de ideale week voor iedere gepassioneerde snowboarder en freeskiër. De pro’s strijden deze week om de nationale titels tijdens de NK’s en voor beginners en gevorderden zijn er allerlei lessen en clinics te volgen. De beste Nederlandse dj’s sluiten elke dag van de week af met gezellige après-ski en knalfeesten.

NK’s
Tijdens SnowFest vinden in Laax de Nederlandse kampioenschappen snowboard en freeski plaats. De beste Nederlandse riders zijn deze week dan ook aanwezig om het tegen elkaar op te nemen in de disciplines big air, halfpipe, slopestyle, boardercross, parallelslalom en parallelreuzenslalom.

Dj’s
SnowFest heeft inmiddels een grote naam als het gaat om de goede sfeer die er tijdens deze week in Laax hangt. Op eerdere edities stonden er al grote namen uit de Nederlandse dj-scene en ook dit jaar verzorgen o.a. The Flexican, Sef, MC Fit, Feest DJRuud, Boehmer en Willem van The Opposites een veelbelovend avondprogramma.

Laax
Laax is de perfecte plek voor dit evenement: het heeft de beste halfpipe van Europa, vier verschillende funparken voor freestylers van alle niveaus en super (off-)pistemogelijkheden. Bovendien is het dorp door de goede verbindingen zowel met de auto als per vliegtuig makkelijk te bereiken. Het dorp zelf voldoet ook aan alle wensen; zo zijn er restaurants variërend van een goede burgertent tot haute cuisine en is er ook aan accomodatie voor ieder wat wils. Het Rocks Resort is het mooiste appartementencomplex in de Alpen. Voor wie toch liever in een hotel verblijft bieden het Riders Palace en Hotel Signina alle comfort na een dag op de berg.

Alle informatie is te vinden op www.snowfest.nl

[youtube id=”aEbz1J95LuM”]

 van