28-02-2012 - Skiën, Nieuws

SnowFest warm-up 16-17-18 maart 2012

Het NK freeski in Laax vindt ook dit jaar weer plaats, maar daarvoor moeten we nog wachten tot de eerste week van april. Om alvast in de stemming te komen heeft de SnowFest crew samen met SnowWorld een SnowFest Warm-up Indoor sessie georganiseerd op 16 t/m 18 maart in SnowWorld Landgraaf.

Een kleine en verkorte versie van het echte werk dus, maar wel dichterbij huis en ook erg gezellig. Het hele weekend zijn er wedstrijden, met trainingen vooraf. Bij de wedstrijden gaat het wel ergens om: hier worden namelijk de NK indoortitels vergeven! Het is dus zeker de moeite waard om erbij te zijn, ook als je niet aan de wedstrijden mee wil doen en alleen wil trainen, of gewoon lekker snowboarden of skiën. Verder zijn er natuurlijk de feestjes waar SnowFest om bekend staat. SnowWorld Landgraaf doet voor de gelegenheid een erg mooi aanbod om te overnachten in het luxe 4-sterrenhotel, dus je kan makkelijk blijven slapen.

NK’s Indoor snowboard en freeski in vier disciplines 
Wedstrijden én dus ook trainingen worden gehouden op twee dagen: zaterdag de 17e en zondag de 18e maart. Op zaterdag starten we met slopestyle (snowboard en freeski) en doen later op de dag een parallelreuzenslalom wedstrijd. Zondag volgen de parallelslalom en de big air wedstrijd (ook weer zowel snowboard als freeski).

Wedstrijddeelnemers: de leeftijdscategorieën bij snowboard worden aangepast aan de TTR- en FIS-categorieën. Voor skiërs is dezelfde indeling als bij SnowFest 2011 van kracht. Het volledige overzicht van de indeling van alle wedstrijdcategorieën, vind je hier.

Hike & Ride Contest en andere side-events 
Naast de wedstrijden en trainingen is natuurlijk nog wel meer te doen bij deze warm up sessie. Zo zullen we eindelijk weten wie Nederlands’ snelste hiker is. Met snowboard of ski’s op je rug wordt vlak naast SnowWorld de langste trap van Nederland beklommen, waarna over de baan weer wordt afgedaald. De eerste die beneden komt is de winnaar en de snelste hiker van Nederland. Verder zal er een wax- en slijpclinic worden gegeven door de Allo Delnoye, de Skiman, zodat je weet hoe je in SnowWorld en Laax het snelste glijdt.

Party’s 
Geen SnowFest zonder feestjes, dus ook bij deze warm up sessie zijn de SnowFest DJ’s erbij en zullen ongetwijfeld weer voor een legendarische sfeer zorgen. Als je de precieze line-up wilt weten, houd dan deze site in de gaten.

Verblijf 
Zoals eerder gezegd: SnowWorld Landgraaf biedt een geweldige aanbieding voor dit weekend. Een kamer kost €70. Voor elke persoon met wie de kamer bezet is wordt €7,50 betaald. Dat betekent dat je met z’n tweeën op een kamer €42,50 betaalt per persoon per nacht, met z’n drieën €31 en met vier €25 pppn. Deze prijzen zijn inclusief het uitgebreide ontbijtbuffet. Reserveren kan via www.snowworld.comhotel@snowworld.com of bel 045 5470 656. Meld bij het reserveren dat je komt voor de SnowFest Warm-Up Indoor.

Inschrijven 
Inschrijven voor de wedstrijden kan ter plaatse bij het race-office bij de ingang van SnowWorld en kost €30 per dag. Je krijgt daarvoor ook de hele dag toegang tot de baan.

Programma 
Vrijdag 16 maart
18.00-22.00 race-office open: inschrijven – SnowWorld entree
20.00- 22.00 training parallelreuzenslalom en slopestyle
22.00 uur welkomstfeestje – Funparkhut

Zaterdag 17 maart
9.00-10.00 race-office open: inschrijven – SnowWorld entree
9.30 Training slopestyle – Park
10.30 Indoor NK slopestyle – Park
11.00 Training parallelreuzenslalom – Park
14.00 Indoor NK parallelreuzenslalom – World Cup Piste
17.00 Hike & Ride Contest – Grote trap (buiten)
20.00 Infomeeting SnowFest Laax – Bierstube
20.30 Prijsuitreiking – Bierstube Aansluitend Party met SnowFest DJ’s – Bierstube

Zondag 18 maart
10.00 Waxclinic – Wintertuin
11.00 Parallelslalom – World Cup piste
12.00 Training big air – Park
14.00 Prijsuitreiking PSL – Swiss Friends
14.00 Big Air contest – Park
17.00 Prijsuitreiking BA – Swiss Friends

Check www.snowfest.nl voor meer info over NK freeski in de eerste week van april 2012.

 van