06-03-2012 - Snowboarden, Nieuws

Snowpark Alta Badia

Snowpark Alta Badia in Italië presenteert zich op zijn best met de gevarieerde set up en perfect gevormde obstakels. Hierdoor komen steeds meer en meer gemotiveerde freestylers naar het park toe. De ski pro’s Florian Ehgartner en Patrick Ausweger hebben in februari het parkt getest samen met de snowboard pro’s Geiger en Lea Baumschlager.

De park crew heeft de laatste maanden keihard gewerkt om een vette set up te creëren die niets te wensen over laat. De vijf verschillende lines in het park garanderen actie op alle niveaus. Of je een beginner of een professional bent, iedereen kan een poging wagen!

De set up en verschillende lines werden grondig onderzocht door de pro’s, wat zorgde voor veel actie. Het park biedt freeskipro Florian Ehgartner alles wat zijn hartje wilt: “With lots of options and different lines, variety and shred fun are always guaranteed in the Snowpark Alta Badia. There are easy obstacles for beginners as well as real challenges for pros, and everyone can compete at a suitable level – it doesn’t matter if beginner or pro! My personal highlight is the rail line!“

Ook de snowboarders waren lekker bezig. Fotograaf Sebi Madlener was onder de indruk van de riders die hun beste kunnen op de rails en kickers lieten zien. Het belangrijkste was om plezier te hebben.. en dat is zeker gelukt.

De pro’s leefde zich uit op de industry flat, de elbow rail, de downrail en de triple kicker line, de special obstakel, de 6 m fullpipe XL en de hoek in het achterste gedeelte van het park. Door de goede skilift verbinding konden er veel runs gemaakt worden in een korte tijd.

Dat het een dik park is wordt zeker duidelijk gemaakt met de foto’s en het onderstaande filmpje:

[vimeo id=”37595290″ w=”630″]

 van