06-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Sochi 2014: Cheryl Maas ongelukkig tijdens kwalificaties

Snowboardster Cheryl Maas is er bij de kwalificatie voor het onderdeel slopestyle helaas niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor de olympische finale van zondag. Gelukkig krijgt zij aanstaande zondag nog een herkansing in de halve finales.

Maas was een dag voor de officiële opening de eerste Nederlandse die in actie kwam bij de Winterspelen. De Brabantse ging helaas zowel in haar eerste als tweede run onderuit op de Olympische piste. Tijdens de eerste run mislukte de transitie toen zij een ‘backside 720 probeerde te droppen. In de tweede run ging Cheryl nogmaals onderuit door een ongelukkige sprong op de tweede kicker.

De beste vier atletes van haar heat plaatsen zich rechtstreeks voor de finales maar voor Maas pakte dit dus anders uit. Ze was een van de grote favorieten doordat zij de leidster is in het wereldbekerklassement van dit seizoen. Desondanks wist ze slechts de negende plaats in de heat te behalen met een score van 18.00 en 31.25 voor haar mislukte runs. De Nederlandse zal zondag trouwens bij de beste twee van haar heat moeten zitten om zich te plaatsen voor de eindstrijd.

In de andere groep verzekerden de Zwitserse Isabel Derungs (87,50), de Australische Torah Bright (85,25), de Canadese Spencer O’Brien (82,75) en de Finse Enni Rukajärvi (79,00) zich van deelname aan de olympische finale. Voor beelden van de kwalificaties kan je terecht op de site van de NOS, hier zijn uitgebreide videoverslagen terug te vinden.

 van