12-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Sochi 2014: Ipod pakt goud in halfpipe

Iouri Podladtchikov, ook wel beter bekend als Ipod, heeft in de halfpipe een gouden plak gewonnen voor Zwiterserland. Hij wist hier mee Ayumo Hirano en Taku Hiraoku voor te blijven. Topfavoriet Shaun White haalde het podium niet en eindigde verrassend als vierde. 

Ipod wist een perfecte run neer te zetten en maakte een hoop indruk met zijn eigen YOLO-flip en een Double Mc Twist. Het publiek was stoked na de sensationele run van Iouri en dit gold ook voor de Zwitser, die helemaal los ging en de felicitaties van legende Shaun White met een brede smile in ontvangst nam. De winnende run kan je trouwens hier op de website van de NOS terug kijken. Mocht je dit gemist hebben dan moet je deze video zeker even checken!

Shaun

Shaun was in zijn eerste run gevallen nadat hij verkeerd neer kwam op de walls van de halfpipe zoals ook op de foto te zien is. Dit betekent dat zijn dominantie in de halfpipe na twee gouden medailles voorlopig voorbij is en hier ging hij nog even kort op in tijdens een persconferentie.

[youtube id=”O2lzKNqEbuM”]

De vijftienjarige Ayumo Hirano was de tweede verrassing van de dag door vele ervaren deelnemers achter zich te laten op de Spelen. Het talent kwam twee jaar geleden vanuit het niets opduiken met een podiumplek op X-Games.

 van