11-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Sochi: Nederlanders in actie op halfpipe

Vandaag komen de Nederlandse snowboarders Dimi de Jong en Dolf van der Wal in actie op het onderdeel halfpipe. Een medaille voor een van onze landgenoten zou natuurlijk een hele mooie verrassing zijn. Shaun White is de grootste kanshebber voor het goud. De Amerikaanse legende liet het slopestyle onderdeel schieten om zich volledig te richten op de halfpipe.

Vanaf 11.00 uur kan je het snowboarden volgen via de website van de NOS, hier is een livestream te vinden. De finales staan overigens vanaf 18.30 uur op het programma!

Dimi de Jong was al vroeg in het seizoen verzekerd van zijn deelname aan de Spelen. Hij is inmiddels weer voldoende hersteld om te starten in de halfpipe nadat hij vorige week nog zijn pols brak. Dimi werkt zijn runs op de olympische halfpipe in Sotsji af zonder gips om zijn gebroken pols. Wegens de relatief kleine breuk is tape volgens de jonge Hagenaar afdoende. “Zo kan ik het iets beter bewegen”, aldus De Jong.

Dimi

Dolf van der Wal wist zich op de valreep nog te plaatsen tijdens een World Cup in Finland. De Amsterdammer raakte door omstandigheden zijn A-status bij de NOC*NCF in eerste instantie kwijt maar staat alsnog aan de start om ons land te vertegenwoordigen.

Beide mannen moesten dit weekeinde wennen aan de afmetingen van de olympische ‘pipe’. “Hij is iets anders dan in Laax, waar we ons laatste trainingskamp hadden. De walls staan iets dichter bij elkaar, waardoor je minder tijd hebt om je voor te bereiden op je volgende trick”, liet Dolf ons weten in een korte reactie.

 

 van