11-03-2015 - Skiën, Nieuws

Soundcheck met Sam Smoothy

Van welke liedjes gaat het hart bij Freeride World Tour (FWT) skiër Sam Smoothy harder kloppen? De in Nieuw-Zeeland geboren Sam Smoothy maakte indruk met zijn jaw dropping line in Andorra tijdens de FWT.  TGR was in staat om in contact te komen met Smoothy tijdens een filmsessie in Terrace, British Colombia om hem te vragen van welke songs zijn hart sneller gaat kloppen. Check zijn reactie in de laatste editie van “Soundcheck”!

Wat is jouw relatie tussen muziek en skiën?
Muziek en skiën zijn sterk voor mij met elkaar verbonden. Het helpt mij de bijzondere momenten herinneren, bijvoorbeeld nummers die gedraaid werden tijdens de competitie of mij doen herinneren aan zonnige poeder dagen. Ook gebruik ik muziek als psychisch middel, om mezelf op te pompen voor die enge momenten of puur om mijn hoofd vrij te maken als ik een beetje worstel met mijn vorm.

Wie is je favoriete artiest?
Een all time favoriet heb ik niet, ik ben een groot fan van Classic Rock. Bands zoals Pink Floyd en Led Zeppelin zullen altijd iets bijzonders voor mij hebben.

Sam Smoothy Soundtrack  - tekst1

Luister je naar verschillende types muziek, voor verschillende gebieden?
Ik pas mijn muziekkeuze inderdaad aan op de wedstrijd die ik die dag ga skiën. Ik heb veel geluisterd naar de Shapeshifters met het nummer “Dutchies” en ook naar mellow pschichedelia rock voor chille poeder dagen. Wanneer ik thuis ben luister ik graag naar rustige rock met een lekkere groove, zoals The Datsuns “Eye of the Needle”.
Het nummer wat ik momenteel voor wedstrijden gebruik  is “The Bold Arrow of Time” van Tame Impala. Ik probeer het altijd zo te timen dat het refrein begint op het moment dat ik mijn eerste grootte jump bereik. Het helpt me echt om gas te blijven geven.

Benieuwd naar de playlist van Sam Smoothy? Check deze hier!

Check ook de winnende run van Smoothy tijdens de FWT in Andorra

[ hana-code-insert ] 'Sam Smoothy Soundcheck' is not found

 

 

 

 

 

 van