07-05-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Speciaal voor dames: de Trek Silque en Lexa

De vernieuwde Trek Lexa
De Trek Lexa is de best verkochte WSD (Women’s Specific Design) racefiets van Trek en dat is niet voor niets. Het is een lichte, snelle aluminium dames racefiets met een stabiel en zeker rijgevoel. De Lexa heeft een geheel nieuw Alpha aluminium frame met verfijnde, lichtere buizen. Het frame biedt daarnaast ruimte voor 25 millimeter banden voor meer comfort. Ook zijn alle nieuwe Lexa modellen nu voorzien van een carbon voorvork voor meer comfort en betere stuurprestaties. Door de duidelijk kortere zitbuis is er meer beenvrijheid en de grotere balhoofdhoek zorgt ervoor dat de rijstabiliteit is toegenomen. Zoals je mag verwachten bij een Trek zijn de WSD onderdelen van Bontrager. Zo zijn stuur en zadel, de belangrijkste contactpunten met de fiets, afgestemd op de behoefte van dames. De maatvoering loopt van een 47 cm tot aan een 56 cm.

Prijzen en modellen:

  • Lexa € 699,-
  • Lexa S € 899,-
  • Lexa SLX € 999, –

Meer informatie: www.trekbikes.com

wielrenblad_nieuws_trek_lexa_1

wielrenblad_nieuws_trek_lexa_3

Soepel en Krachtig: De nieuwe Trek Silque
Meer goed dames nieuws van Trek, er is een geheel nieuwe endurance carbon racefiets voor dames aan het assortiment toegevoegd. De Silque is uitgevoerd met de Isospeed decoupler. Deze ‘ontkoppelaar’ isoleert de zitbuis van de rest van het frame. Dit zorgt voor meer verticale flexibiliteit zodat je krachten spaart om de rit langer vol te houden.  

De gehele Silque line-up is voorzien van Shimano componenten. Een lichtgewicht 3S-Chainkeeper voorkomt het aflopen van de ketting. De interne kabel routing wordt toegepast voor een mooie kabelloop, minder weerstand in de kabels en betere schakelprestaties. Om de schakelprestaties nog meer te verhogen heeft de Silque een weersbestendig gesealde bottom bracket kabelgeleider. De WSD onderdelen van Bontrager maken de fiets compleet. De Silque staat voor zorgeloos, comfortabel en lang rijplezier. Iets wat elke vrouwelijke fietser zal waarderen. De maatvoering loopt van een 44 cm tot aan een 56 cm.

Prijzen en modellen:

  • Silque: € 1.699,-
  • Silque S: Nog niet bekend (dit najaar leverbaar)
  • Silque SL: € 2.499,-
  • Silque SLX: € 3.499,-
  • Silque SSL: Project One (naar wens op te bouwen)

Meer informatie: www.trekbikes.com

wielrenblad_nieuws_trek_silque

wielrenblad_nieuws_trek_silque_2 wielrenblad_nieuws_trek_silque_3

 van