23-06-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Speciale TdF jersey voor Team Sky

Team Sky zal in de komende Tour de France te zien zijn in een nieuwe uitrusting. Castelli voorziet Froomey & co van een witte variant van de huidige tenue. Het inmiddels bekende streepjespatroon dat hen zo herkenbaar heeft gemaakt in het peloton blijft behouden. Enkel de jersey komt in de speciale uitvoering.

Fans van het Britse teams kregen de kans om hun naam op de jersey te zien verschijnen die de Sky renners zullen dragen tijdens de officiële presentie van de Tour de France in Düsseldorf. Een selectie van fans zal hun naam geprint zien in de blauwe lijn op de achterkant van de tenue.

Team Sky Teammanager Dave Brailsford is alvast in de wolken met de nieuwe kit: “We hebben Castelli steeds bewonderd voor hun passie, erfgoed & innovatie. Dat is ook de reden waarom de kit dit jaar ons verleden en ambities voor de toekomst weerspiegelt. Onze renners zijn echt grote fans van het design!”

“We zijn altijd voorstander om iets speciaal te doen, en waren het er dan ook snel over eens om deze nieuwe kit te lanceren voor de grootste wielerwedstrijd te wereld. We kunnen niet wachten om met deze kit te pronken!”

Chris Froome, wiens doel een 4de zege is, is alvast enthousiast: “Onze fans zijn ontzettend belangrijk voor ons, en maken echt het verschil tijdens wedstrijden. Ze de kans geven om erbij te zijn tijdens de start van de TdF is voor ons een kleine geste om hen te bedanken.”

“De witte jersey was vanaf de ontwerpfase van de kit voor dit seizoen één van de opties”, zegt Steve Smith, Brand Manager Castelli. “We wisten allemaal dat we deze kleur graag terug wilden zien in het peloton, en de TdF was een ideale opportuniteit. De kit ziet er echt super modern en tevens klassiek uit.”

Tijdens de Tour de France kan het broeierig warm zijn en zullen de renners zich naar deze weersomstandigheden moeten kleden. Zeker tijdens bergetappes zal de juiste kledij van essentieel belang zijn. Team Sky zal gebruik maken van de combinatie van Castelli’s Climber’s 2.0 Jersey en Inferno Bibshort, waarover meer te vinden is op: www.castelli-cycling.com. Denk jij te weten dat de Sky-renners nog beter zullen presteren, vul dan onze Tourpoule in!


Altijd op de hoogte zijn van het laatste Wielrenblad nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram of word abonnee en ontvang de laatste editie als eerst op de mat!

 

 van