26-09-2017 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized 2018

De afgelopen weken vonden de Specialized-dealer en pers-testdagen plaats in s’-Heerensberg. Wielrenblad reisde af naar het mooie Gelderland voor een rondleiding in het Europese bolwerk van Specialized.

Tijdens de tour door het nieuwe wapenarsenaal van 2018 spreken we met Ambro, zelf een begenadigd Specialized liefhebber, dealer en mede-eigenaar van Kolkman Zijdewind. Deze Noord-Hollandse Specialized dealer geeft, na een uitgebreide test van 3 dagen, zijn visie over de nieuwe collectie en praat ronduit over welke modellen interessant zijn voor de consument en dus ook voor zijn winkel in Zijdewind.

Uit de MTB-lijn zijn er twee fietsen die opvallen, vertelt Ambro. ”De nieuwe Specialized Epic Expert FS is een opvallende ten opzichte van het vorige jaar en heeft een dikke upgrade gekregen door de toevoeging van Carbon wielen. En doordat de de nieuwe Brain 2.0 een nieuwe positie heeft gekregen op het frame voelt het geheel veel directer aan en werkt het efficiënter dan zijn voorganger. De nieuwe Brain voorvork is een unieke feature, en met iets meer offset in de voorvork als voorheen, krijgt de fiets een super stabiel rijgevoel in de technische afdalingen zonder in te boeten aan de stuureigenschappen.”

Het zelfde geldt eigenlijk ook voor de hardtail versie van de Epic Expert, die met de toevoeging van de carbon wielen en de nieuwe Brain voorvork in combinatie met het lichte frame een super strak CX-wapen is geworden. Ambro voegt toe: ”Zeker in de kleur Satin Charcoal/Black/Red een echte wolf in schaapskleren!”

Ook verschijnt er een glimlach op het gezicht van de ”fietshersteller” uit Zijdewind als hij zijn bevindingen uitlegt over de Diverge Comp. Met dit ‘verkenningswapen’ uit de nieuwe collectie krijgt het fietsen een nieuwe beleving en daarnaast is het een echte alleskunner. De Endurance geometrie zorgt ervoor dat je lange dagen in het zadel kan maken. De fiets voelt zich thuis op het asfalt, gravel en bospaden. Het lichte carbon frame met ruimte tot 42 mm banden zorgt ervoor dat de fiets inzetbaar is voor vele type rijders. Door de toevoeging van het het futureshocksystem op het balhoofd krijg je een fiets met messcherp stuurgedrag en een optimale controle op elke ondergrond. Het ‘nieuwe’ fietsen krijgt een andere wending met deze super-allrounder. ”Hoeveel plezier kan je met 1 fiets hebben?!”, vraagt Ambro zich af.

Ook voor Tarmacadam-strijders heeft Specialized een klasse racebak gerealiseerd. De meest opvallende uit de lijn, is de Tarmac PRO volgens Ambro. Deze high-end Racer, uitgevoerd met DI2 en 50MM carbon wielen en de directmount velgremmen, is voor ‘die’ rijder waarbij het beste niet genoeg is en een iets beperkte budget heeft, de ultieme racer. Superlicht, superstrak en toch super comfortabel, heel veel mooier gaat het niet worden. Deze fiets wil ogenschijnlijk maar ÉÉN kant op en dat is recht uit, totdat het blijkt bij het aansnijden van de eerste bocht dat de fiets super direct in te sturen is. De raket-rode met tarmac-zwarte kleur opmaak, geeft de fiets een echte sjieke Specialized kleurstelling. geeft Ambro aan.

De lijn van Specialized, nu eens gezien en verwoord door één van de vele specialisten uit de markt geeft ons een blik uit een ander oogpunt. Wil je meer weten over de 2018 lijn van Specialized? Dan kan je terecht bij Kolkman Zijdewind, en natuurlijk ook bij één van de andere Specialized-experts bij jouw in de buurt.

 van