Specialized 2FO Roost Flat mountainbike schoenen

Wanneer we de schoenendozen openen worden we direct vrolijk. De looks van deze MTB-schoenen zijn als van een sneaker, een die niet misstaat als dagelijkse schoen. Maar dan wel eentje met inhoud, deze nieuwe Roost-schoen is een lichte trailschoen in twee varianten en drie kleuren, respectievelijk met en zonder ruimte voor SPD-plaatjes.

Onderop de Roost vinden we SlipNot-rubber van inmiddels de derde generatie, ontworpen om een stevige grip aan je pedalen te geven. De hexagonale noppen geleiden je voeten subtiel naar de juiste positie op de pedalen. De Clip-variant heeft een extra ruime uitsparing rondom het SPD-plaatje, wat het inklikken vereenvoudigt. Binnenin vinden we zaken als een Longitudinal Arch en Varus Wegde, mooie termen die ervoor zorgen dat deze schoenen qua ergonomie een efficiënte en comfortabele krachtoverbrenging met zich meebrengen. De neus is verstevigd, zodat dit je tenen beschermt tegen opspattende steentjes of ongewenst contact met de grond, ook onder de veters is de lip verdikt. Het materiaal bovenop is van Xpel Airmesh, een zeer luchtig materiaal dat goed ademt en zorgt dat de Roost snel droogt.

Op de trails valt het op hoe licht de schoenen zijn. De zool trapt comfortabel weg, maar biedt voldoende steun om een dag lang trails te pakken. Uiteraard zijn er stijvere schoenen op de markt, maar deze Roosts kun je ook naast de fiets prima gebruiken. Voor de gravelaars en avonturiers is dit dan ook een perfecte schoen.

De Roost is verkrijgbaar in de kleuren groen, zwart en beige en daarnaast als flatpedal-schoen of als clip-schoen.


Deze productreview staat in het laatst gepubliceerde Magazine; Wielrenblad en UP/DOWN #5 2020. Deze kun je bestellen in de Soul Webshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN. Dan ontvang je alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van