09-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized Demo Pants Review

De Specialized Demo Pants in het kort: Superflexibele lange mountainbikebroek.

Specialized Demo Pant
Specialized Demo Pants

Getest Specialized Demo Pants

Hoewel je bij Demo en Specialized waarschijnlijk direct aan een op downhill georiënteerde broek denkt, is deze lange fietsbroek juist zeer veelzijdig. De Demo heeft een iet wat baggy fit en sluit goed aan op benen en billen doordat de broek bestaat uit verschillende panelen. Daarnaast is het materiaal, Vapor Rize, superflexibel, zacht en stil, en het biedt je benen net een stukje extra bescherming en warmte gedurende de winter maanden. Maar… het is geen specifieke winterbroek. Dit merk je bijvoorbeeld door de lucht inlaten, die aan het begin van de rit soms wat koud aanvoelen wanneer de wind naar binnen waait. Maar als je eenmaal op vaart bent is dit juist prettig en zorgt het er voor dat je niet te warm wordt.

De De Specialized Demo Pants is ook licht van gewicht en beweegt zo goed mee dat je amper verschil merkt met je korte broek, behalve dan dat je benen natuurlijk lekker warm blijven. Hoewel de broek niet waterdicht is, is deze wel behandeld met een waterafstotende laag, zodat de eerste druppels eraf parelen. De pasvorm hangt net tussen strak en baggy in, als een perfecte middenweg. Iets los bij de billen, bovenbenen en knieën, taps en strakker toelopend naar de voet, zodat je pijpen ook niet in of tegen de ketting komen. Met twee klittenband straps kun je de broek op maat maken, een stevige drukknoop sluit hem. De knie biedt tevens voldoende ruimte voor de grotere kniebeschermers.

Bovenop het dijbeen zitten twee zakken, achterop zit nog een klein zakje voorbij voorbeeld een autosleutel. Wat het meeste opviel was de flexibiliteit in combinatie met de stevigheid van het materiaal. De broek isoleert net voldoende voor de winter, hoewel echt koukleumen ‘m misschien te luchtig vinden. Wij zijn in elk geval fan, op de een of andere manier ligt deze broek steeds boven op de stapel.

Pluspunten van de Specialized Demo Pants

  • Flexibel
  • Veelzijdig (zomer en winter)
  • Prettige pasvorm

Minpunten van de Specialized Demo Pants

  • Niet zowarm als een tight

De prijs van de Specialized Demo Pants is € 120,- en is te verkrijgen op specialized.com.


De Specialized Demo Pants staat in Up/Down #5 2021, oftewel de special Lets Ride Bikes. Een special waarin de werelden van Wielrenblad en Up/Down Magazine samen komen! Lets Ride Bikes 2021 is te bestellen in de Soulwebshop. Ook is het blad beschikbaar in de Soul Kiosk AppVoor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van