14-03-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized demo pants – Review

Superflexibele lange mountainbikebroek – demo pants.

Getest

Hoewel je bij Demo en Specialized waarschijnlijk direct aan een op downhill georiënteerde broek denkt, is deze lange demo pants juist zeer veelzijdig. De Demo pants heeft een baggy fit en sluit goed aan op benen en billen doordat de broek bestaat uit verschillende panelen. Daarnaast is het materiaal van deze demo pants, VaporRize, superflexibel, zacht en stil, en het biedt je benen net een stukje extra bescherming en warmte gedurende de wintermaanden.

Maar… het is geen specifieke winterbroek. Dit merk je bijvoorbeeld door de luchtinlaten, die aan het begin van de rit soms wat koud aanvoelen wanneer de wind naar binnen waait. Maar als je eenmaal op vaart bent is dit juist prettig en zorgt het er voor dat je niet te warm wordt. De demo pants zijn ook licht van gewicht en beweegt zo goed mee dat je amper verschil merkt met je korte broek, behalve dan dat je benen natuurlijk lekker warm blijven. Hoewel de demo pants niet waterdicht is, is deze wel behandeld met een waterafstotende laag, zodat de eerste druppels eraf parelen.

Pasvorm

De pasvorm van de demo pants hangt net tussen strak en baggy in, als een perfecte middenweg. Iets los bij de billen, bovenbenen en knieën, taps en strakker toelopend naar de voet, zodat je pijpen ook niet in of tegen de ketting komen. Met twee klittenbandstraps kun je de broek op maat maken, een stevige drukknoop sluit hem. De knie biedt tevens voldoende ruimte voor de grotere kniebeschermers. Bovenop het dijbeen zitten twee zakken, achterop zit nog een klein zakje voor bijvoorbeeld een autosleutel. Wat het meeste opviel was de flexibiliteit in combinatie met de stevigheid van het materiaal. De demo pants isoleert net voldoende voor de winter, hoewel echt koukleumen ‘m misschien te luchtig vinden. Wij zijn in elk geval fan, op de een of andere manier ligt deze broek steeds boven op de stapel.

+ Flexibel 

+ Veelzijdig (zomer en winter) 

+ Prettige pasvorm

 Niet zo warm als een tight

Prijs € 120,-

Klik hier voor meer informatie over deze demo pants.


Voor meer wielren en mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. UP/DOWN en Wielrenblad zijn beide ook los te bestellen in onze webshop, klik hier voor de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad of UP/DOWN en volg ons op Facebook en Instagram!

 van