23-05-2024 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized lanceert de nieuwe Control Team Wielsets!

Tijdens de Epic 8 presentatie maakten we al kennis met de nieuwe Control SL Team wielen. Deze variant is met 1190 gram het lichtste XC wiel (inclusief velgtape en ventiel), deze gewichtsbesparing is met name door carbon spaken tot stand gekomen.

Volgens Specialized zijn deze spaken niet alleen lichter, ook sterker en duurzamer dan de stalen spaken. Dit geheel komt uiteraard wel tegen een prijs, € 3.000 dien je neer te leggen voor de wielset en dan moet je er ook nog eens snel bijzijn aangezien er slechts 300 beschikbaar zijn. Voor dat geld krijg je wel een wiel wat op de Olympische Spelen zal rollen. Oh ja, en in de fraaie doos vind je ook nog twee banden, een wieltas, extra spaken en lagers, een Dynaplug tooltje en twee bidons. Lees er meer over in de magazines, zoals Up/Down mountainbike magazine #3 2024. Hieronder hebben we ook al wat informatie voor je op een rijtje gezet.


Control Team

De Lichtste XC Wielen

Met 1190 gram is dit het lichtste XC-wiel uit productie. De grootste gewichtsbesparing komt van onze revolutionaire carbon spaken. Na een drie jaar durend proces van uitputtend materiaalonderzoek en uitgebreide tests in het veld en het lab, kwamen we uit op 20 geoptimaliseerde carbon spaken die niet alleen 29% lichter zijn dan hun stalen tegenhangers, maar ook sterker en duurzamer.

Control Team

De Snelheid van Control

Control SL Team verdient zijn naam door optimale stijfheidsdoelen te halen die zorgen voor wereldbekerwinnend stuurprecisie en tractie. De velgen en carbon spaken zijn geoptimaliseerd voor laterale stijfheid en creëren voorspelbaar stuurgedrag zodat de rijder de lijn rijdt die hij voor ogen heeft. In combinatie met de juiste torsiestijfheid stelt dit de rijder in staat om het terrein nauwkeurig te volgen en de tractie te maximaliseren.


Falen is Geen Optie

Met 33% meer kracht dan onze naaste concurrenten leveren ze de duurzaamheid die je nodig hebt voor snelheid op moderne, agressieve parcoursen. De vlakke hielvorm neemt het gevaar van een lekke band bijna volledig weg, omdat er 40% meer impact nodig is om een lekke band te krijgen dan bij onze sterkste concurrenten – rijders kunnen dus met 100% vertrouwen de luchtdruk van hun voorkeur gebruiken.


30125-2304 CONTROL SL TEAM 29 WIELSET €3000

Voor rijders die op zoek zijn naar de absoluut snelste wielset ter wereld door het hoogste niveau van controle, duurzaamheid en ultralichte prestaties in een XC-racewiel, is Control SL Team de juiste keuze. Deze met de hand gebouwde wielset is slechts één keer en in extreem beperkte aantallen verkrijgbaar en biedt rijders de ultieme premium ervaring vanaf het moment dat ze de doos openen tot het moment dat ze de trails op gaan.


Voor meer informatie over deze artikelen, ga naar de website van Specialized.

 van