29-03-2022 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized nieuwe official bike partner van Flanders classics woman

Flanders Classics zet een volgende stap in z’n meerjarenplan rond het vrouwenwielrennen en slaat de handen in elkaar met Specialized Bicycles. Het merk is de volgende partner die na KPMG specifiek inzet op de vrouwenwedstrijden. 

Vorige maand maakte Flanders Classics de volgende stappen in het Closing The Gap programma bekend, zo heeft het nu grote doelen te verwezelijken binnen het vrouwenwielrennen. De organisator van de Ronde van Vlaanderen verwelkomt Specialized als allereerste official partner Flanders Classics Women.

CEO van Flanders Classics, Tomas Van Den Spiegel, sprak over het belang van de toekomst voor Flanders Classics en de doelstellingen in haar Closing The Gap programma. Deze verschillende fasen omvatten veranderingen aan het parcours en categorieverhogingen en prijzengeld. Een belangrijke focus op lange termijn is echter om van het vrouwenwielrennen een op zichzelf staand product te maken, los van de mannenwedstrijden.   

“Dit partnership is voor ons een belangrijke stap in die richting”, zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. “We zijn bijzonder fier Specialized te verwelkomen. Ze zijn nu onze tweede partner die voor 100% mee inzet op het vrouwenwielrennen en wij zijn uiteraard trots om die samenwerking te mogen aankondigen. Specialized is één van de absolute A-merken in onze sector. Uiteraard zijn we dan ook meer dan enthousiast dat zij samen met ons willen timmeren aan de weg richting gelijkheid, die we bij Flanders Classics nu al een tijdje bewandelen.”

De tweejarige samenwerking wordt onmiddellijk afgetrapt, want al vanaf Gent-Wevelgem staat Specialized mee aan de start in Ieper.

“Dit partnership is op vele niveaus zinvol. Flanders Classics vertegenwoordigt niet alleen enkele van de spannendste en meest iconische wedstrijden in de wielersport, maar samen met hen streven naar het dichten van de kloof voor vrouwen in de wielersport ligt voor honderd procent in lijn met onze waarden. We geloven enorm in het werk dat Flanders Classics al heeft gedaan om zes van de grootste vrouwenwedstrijden op de kalender te promoten en we zijn trots om met hen samen te werken om gelijkheid voor vrouwen in de sport te realiseren”, zegt Kelly Henningsen, PR Leader bij Specialized.

Klik hier voor meer informatie over deze partnership!

www.specialized.com


Voor meer wielren nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wielrenblad #4 en #5 zijn te bestellen in onze webshop, zie hier de webshop. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Wielrenblad en volg ons op Facebook en Instagram!

 van