23-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized Nightride in oktober

Avontuurlijke MTB-ers opgelet! In oktober vindt een uniek tweedaags MTB-event plaats in Montferland. Met zaterdag een cool kijkje in de keuken bij het Europeese hoofdkantoor van Specialized en een zinderde MTB-tocht in het donker, de Specialized Nightride. Zondag is er de prachtige Pedaleur toertocht door dit schitterende heuvelachtige landschap. Maak het mee!

Prachtig parcours

Het decor voor dit weergaloze weekend is het Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met fietsclub de Pedaleur, die elk jaar in het eerste weekend van oktober een MTB-toertocht door Montferland organiseert. Dit jaar gaat daar een bijzonder MTB-evenement aan vooraf bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg. MTB-ers kunnen zo een uniek weekend beleven waarin alles draait om flitsende fietsen, mountainbiken door uitdagende natuur en onderlinge gezelligheid. Kom 1 en 2 oktober ook naar Montferland!

Programma zaterdag

17.00 uur: MTB-event bij Specialized
Presentatie van de nieuwste snufjes op MTB-gebied, bijzondere rondleidingen door het Europese hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized, MTB-workshop voor kinderen en innovatieve fietsenmakers die praktische tips geven voor optimaal MTB-plezier. Boswachters zijn present om je van alles te vertellen over de MTB-routes bij Natuurmonumenten.

19.00 uur Start Specialized Nightride (30KM)
Aansluitend vindt bij het hoofdkantoor van Specialized een avontuurlijke MTB-tocht plaats in het donker. De route loopt over een speciaal uitgezet MTB-parcours van 30 KM. Vertrek in groepjes vanaf een half uur na zonsondergang. De tocht is geen race waarbij tijd wordt gemeten; de beleving van nachtelijk fietsen staat voorop. Er is ruimte voor maximaal 500 deelnemers, dus wees er snel bij. Met je deelname steun je de natuur.

Programma zondag

9.00 uur: MTB-toertocht van fietsclub de Pedaleur en TC de Liemers (30, 40 of 55 KM)
Met afstanden van 30, 40 of 55 km door de glooiende bossen van Montferland. Voor maximaal 1500 deelnemers. Lees hier meer over

Locatie

Het MTB event en de start van de Nightride vindt plaats bij het hoofdkantoor van Specialized, in ’s Heerenberg. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het evenement.

UP/DOWN blog: hét blog voor en door mountainbikers

Naast het mountainbike magazine UP/DOWN, geniet je online van het UPDOWN mountainbike blog. Dit blog wordt beheerd door de makers van UP/DOWN, die net als jij maar wat graag op de mountainbike stappen. Een magazine en blog voor en door mountainbikers dus! Hier vind je alles over mountainbiken: zoals informatieve artikelen en nieuws tot inspirerende verhalen, tips & tricks, foto’s en video’s. Ontdek het zelf op ons blog!

Mountainbikenieuws

Voor het laatste nieuws op het gebied van mountainbiken, check je onze nieuwspagina, hier verzamelen we al onze blogs over aankomende mountainbike gadgets, mountainbike events, mountainbike producten, mountainbike magazines, tips en tricks, trainings schema’s voor mountainbikers en ook advies over fietsvoeding en duurtesten en nog veel meer. Alles wat nieuw is op het gebied van mountainbiken lees je hier als eerste. Zo ook een aankondiging van het nieuwste mountainbike magazine van UP/DOWN.

Tips & Tricks voor het mountainbike

Vraag jij je wel eens af wat je kan doen tegen de hongerklop? Wat voor voeding en training je nodig hebt om beter te kunnen presteren op de mountainbike? Of wat koffie en bier kan doen aan je conditie en herstel? Wil je fitter worden op de fiets of heb je bepaalde of een veel voorkomende fietsblessures? Of wil je gewoon simpelweg je techniek verbeteren? En waar moet je nou op letten bij de aanschaf van een nieuwe mountainbike of andere accessoires voor op de mountainbike? Het antwoord op deze, en nog veel meer, vragen, vind je in de categorie tips & tricks op ons blog!

Leesvoer voor iedere mountainbiker

Zit je even niet op de mountainbike, dan hebben wij wat lekker leesvoer voor je. In deze categorie van ons blog vind je interessante achtergrondverhalen over uiteenlopende thema’s. Van recente onderzoeken op het gebied van mountainbiken tot de zithouding op en het afstellen van jou fiets. En van de mooiste trails op je fatbike of op je enduro bak, of het diepgaande artikelen over je mountainbike held of je favoriete mountainbike parcours. Ook de mooiste reisverhalen over mountainbiken in de Alpen of de Ardennen komen aan bod.

UPDOWN online

Ben jij ook altijd zo benieuwd naar de nieuwste editie van UP/DOWN? Op ons blog lees je het altijd meteen als er een nieuwe editie van ons magazine uit is. Je vindt hier een preview van een aantal artikelen en krijgt zelfs al een sneak peek in het nieuwe magazine. Bovendien geven we een overzicht van de gehele inhoud van het magazine. Zo weet je pricies wat je in de nieuwste editie van UP/DOWN mountainbike magazine kunt verwachten. Ben je (nog) geen abonnee van UP/DOWN? Dan kun je de (digitale of geprintte) uitgave direct via de webshop bestellen. Of word abonnee, zodat je UP/DOWN altijd als eerst op de mat ontvangt!

 van