23-09-2016 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized Nightride in oktober

Avontuurlijke MTB-ers opgelet! In oktober vindt een uniek tweedaags MTB-event plaats in Montferland. Met zaterdag een cool kijkje in de keuken bij het Europeese hoofdkantoor van Specialized en een zinderde MTB-tocht in het donker, de Specialized Nightride. Zondag is er de prachtige Pedaleur toertocht door dit schitterende heuvelachtige landschap. Maak het mee!

Prachtig parcours

Het decor voor dit weergaloze weekend is het Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met fietsclub de Pedaleur, die elk jaar in het eerste weekend van oktober een MTB-toertocht door Montferland organiseert. Dit jaar gaat daar een bijzonder MTB-evenement aan vooraf bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s Heerenberg. MTB-ers kunnen zo een uniek weekend beleven waarin alles draait om flitsende fietsen, mountainbiken door uitdagende natuur en onderlinge gezelligheid. Kom 1 en 2 oktober ook naar Montferland!

Programma zaterdag

17.00 uur: MTB-event bij Specialized
Presentatie van de nieuwste snufjes op MTB-gebied, bijzondere rondleidingen door het Europese hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized, MTB-workshop voor kinderen en innovatieve fietsenmakers die praktische tips geven voor optimaal MTB-plezier. Boswachters zijn present om je van alles te vertellen over de MTB-routes bij Natuurmonumenten.

19.00 uur Start Specialized Nightride (30KM)
Aansluitend vindt bij het hoofdkantoor van Specialized een avontuurlijke MTB-tocht plaats in het donker. De route loopt over een speciaal uitgezet MTB-parcours van 30 KM. Vertrek in groepjes vanaf een half uur na zonsondergang. De tocht is geen race waarbij tijd wordt gemeten; de beleving van nachtelijk fietsen staat voorop. Er is ruimte voor maximaal 500 deelnemers, dus wees er snel bij. Met je deelname steun je de natuur.

Programma zondag

9.00 uur: MTB-toertocht van fietsclub de Pedaleur en TC de Liemers (30, 40 of 55 KM)
Met afstanden van 30, 40 of 55 km door de glooiende bossen van Montferland. Voor maximaal 1500 deelnemers. Lees hier meer over

Locatie

Het MTB event en de start van de Nightride vindt plaats bij het hoofdkantoor van Specialized, in ’s Heerenberg. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het evenement.

 van