11-03-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized ondersteunt MTB Marathoncup 2020

Specialized is dit jaar partner van twee schitterende mountainbike competities. In België is het merk voor het 5e opeenvolgende jaar partner bij de Belgian Mountainbike Challenge rondom La Roche op 7 t/m 10 mei. In Nederland is Specialized dit jaar partner van de MTB Marathoncup 2020, een regelmatigheidsklassement over vijf uitdagende Nederlandse marathons in Apeldoorn, Groesbeek, Montferland, Amerongen en Oss. De Montferland marathon zal daarbij als start en finish locatie het Specialized hoofdkantoor hebben in ’s-Heerenberg.

BeMC

Vorig jaar won Mathieu van der Poel deze loodzware UCI XCS1 vierdaagse rittenkoers en gebruikte hem als basis voor zijn overwinningen in de Worldcup. De organisatie is trots om “zwaarste meerdaagse marathon wedstrijd” van de Benelux te prediken. Met bijna 260 kilometer, 8000 hoogtemeters en oogstrelende routes door de Ardennen is het inmiddels een bucketlist event voor de serieuze marathon renner. Specialized is o.a. tech support partner voor elke deelnemer en stelt prijzen beschikbaar voor alle categorieën. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het evenement.

MTB Marathoncup 2020

De cup is een voortzetting van de populaire RWP Cup die al sinds 2004 bestaat. Deze editie in 2020 zal bestaan uit de zwaarste en mooiste Nederlandse marathons. Het is een regelmatigheidsklassement op leeftijdscategorie, waar drie van de beste vijf uitslagen meetellen voor de totaaluitslag. Specialized stelt prijzen beschikbaar voor alle podiumkandidaten en verloot prijzen onder alle deelnemers die minimaal aan drie wedstrijden meedoen. Een regelmatigheidsklassement voor de renners die van maart t/m september de beste vorm tonen. De huldiging van de MTB Marathoncup 2020 zal plaatsvinden op het Specialized hoofdkantoor. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het evenement.

 van