14-05-2019 - Mountainbiken, Nieuws, Leesvoer

Specialized Recon

Specialized Recon review. Door een inpakfoutje reden we een paar jaar terug de meest heftige trails rondom Aosta in een paar Specialized S-Works 6 XC MTB- schoenen. Hoewel het carbon tijdens het lopen op de rotsachtige ondergrond van de zolen schraapte, reden we verbluffend goed op deze schoenen. Eerlijk is eerlijk, steil omhooglopen was een crime, maar voor de rest was de directe controle een feestje. We stonden dus te trappelen om de nieuwe Specialized Recon oftewel de S-Works Recon-schoenen te proberen.

De duidelijk op XC georiënteerde schoen ziet er strak uit. De veters zijn vervangen door Boa-sluitingen, die door hun levenslange garantie en minutieuze afstelmogelijkheden favoriet zijn bij veel bikers. De carbon zool van de Specialized Recon is veelbesproken, door de stijfheid hiervan wordt alle kracht zeer direct overgebracht op je pedalen. Lees: power!

Specialized Recon mtb schoen

Voor de Specialized Recon is extra aandacht besteed aan het bovendek van de schoen. De Dyneema-vezels die Specialized al sinds 2015 toepast op zijn wegmodellen vinden nu hun weg naar de MTB-variant. Door het gebruik van deze vezels wordt ook het bovendek stijver, wat de krachtoverbrenging nog beter maakt. De bovenliggende TPU-laag zorgt voor extra duurzaamheid. Ook mooi, de Boasluiting is van aluminium, waardoor je makkelijker precies kunt afstellen. Bij de tenen bevinden zich nog steeds de klittenbandstraps, die we nog op de Specialized Recon nooit hebben gebruikt. De Padlockhiel, ook te zien op andere modellen van Specialized, houden je voet (echt) goed op zijn plek. Je trekt ze makkelijk aan, de pasvorm en het gewicht zorgen dat je amper merkt dat je schoenen aanhebt.

Ten opzichte van de S-works 6 voelen de Specialized Recon schoenen een stuk comfortabeler aan. Eerlijk is eerlijk, gezien het prijskaartje en de performance is deze schoen wel echt gericht op iedereen die hard wil rijden. Verkrijgbaar in zwart en rood.

Prijs € 349,90 specialized.com

Meer lezen? 

Meer reviews en tests zoals deze Specialized Recon review lees je ook in UP/DOWN #1 2019. Word abonnee van UP/DOWN zodat je het nieuwste magazine als eerste ontvangt en geen artikel meer hoeft te missen. Losse uitgaven van UP/DOWN of Wielrenblad kun je ook bestellen in de Soul Webshop. Digitale uitgaven kun je uiteraard terug vinden in de Soul Kiosk App, zodat je UP/DOWN of Wielrenblad ook via tablets of smartphones kunt lezen.

 van