14-09-2020 - Mountainbiken, Leesvoer

Specialized Rime 2.0 Review: retestrakke avontuurschoen?

Waar kijken we naar? 

De update-versie van de Specialized Rime mountainbikeschoen. 

Waarom is dit tof? 

De Specialized Rime is een klassieker te noemen en de 2.0-versie heeft een fraaie upgrade gekregen. De stijl is een trailschoen waarmee het ook prima lopen is. Specializeds eigen Body Geometry pasvorm zorgt voor het nodige comfort, veters en een BOA-sluiting voor passende fit. De zool van de Specialized Rime 2.0 is van Vibram, wat je in veel wandelschoenen terugvindt. Het bovendek van de schoen is gemaakt van XPEL mesh, wat waterafstotendheid moet combineren met luchtdoorlatend vermogen. O, en wij vinden ze er retestrak uitzien. 

Wat vonden wij van de Specialized Rime 2.0? 

De pasvorm van de Specialized Rime 2.0 is prettig en sluit goed aan, met de veters en BOA trek je alles goed op de juiste spanning aan. Hoewel een complete BOA-sluiting wat ons betreft ook prima was geweest, Specialized heeft met zijn 2FO-trailschoen al laten zien dat dit goed werkt. Het SPD-plaatje krijgt goed de ruimte in te klikken. De Vibram-zool is mooi geïntegreerd, hoewel de schoen goed loopt ziet hij er niet uit als een wandelschoen. Het voetbed maakt het wel beter geschikt voor SPD’s, het profiel maakt niet met alle pinnen contact. De schoen voelt behaaglijk aan, wellicht dat deze voor hoogzomer wat aan de warme kant zal zijn. Het mesh werkt wel heel goed, je voelt de lucht erdoorheen komen. Omdat we geen regen hebben gehad bood de tuinslang uitkomst en je moet aardig je best doen om je sokken nat te krijgen. Petje af! De flex van de de Specialized Rime 2.0 is hoger dan je bij een XC-schoen gewend bent, maar het loopcomfort dat je daarvoor terugkrijgt is het ons helemaal waard. Het is een fijne avontuur-schoen. 

Voor wie is het? 

de Specialized Rime 2.0 is voor Trailrijders die niet bang zijn voor een hike-a-bike om bij de mooiste plekken te komen.  

€ 159,90 
Specialized.com


De nieuwste uitgave van UP/DOWN mountainbike magazine kun je bestellen in de Soul Webshop en losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Binnenkort is Up/Down #3 2020 ook beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan gewoon lekker abonnee van Up/Down, ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Dan houd je bovendien ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van