21-12-2020 - Wielrenblad, Leesvoer

Specialized S-Works 7 Vent Review

Deze S-works 7 Vent is speciaal ontwikkeld voor zeer warm weer, en daarvoor heeft Specialized slim gewinkeld in de eigen schappen. Als basis is gekozen voor de zool van de spectaculaire S-Works EXOS, een 500 euro kostende, superlichte wedstrijdschoen. Om tot dat lage gewicht te komen, is die zool voorzien van een aantal forse uitsparingen, mooi afgedicht met een metalen gaasje. Het levert bij deze Vent juist een mooi stukje ventilatie op. De rest van de schoen is in grote lijnen vergelijkbaar met de normale SW7 schoen, met een Dyneema bovenwerk, de heerlijke BOA S3 draaiknoppen en dezelfde hielcup. Wel is er een flinke hoeveelheid ventilatieopeningen aangebracht waarvan twee in de voorkant van de schoen, zodat je de wind letterlijk door je tenen voelt waaien. Ook de tong is voorzien van aanzienlijke ventilatieopeningen, waardoor de schoen als geheel inderdaad opvallend luchtig aanvoelt. 

Specialized S-Works 7 Vent

Hoewel de schoen is bedoelt om hetzelfde te bieden als de reguliere SW7 schoenen, biedt hij wel een ietwat andere ervaring. Het bovenwerk van de normale S-Works schoenen is behoorlijk stijf, maar de Vents voelen door alle openingen wat vergevensgezinder en daardoor comfortabeler aan. Qua zool is er geen verschil voelbaar, die is van beiden loeistijf. We reden volle bak de Sellaronde in de Dolomieten met de Vents, ondanks het noeste klimwerk was er geen sprake van doordrukken van de pedalen of andere tekenen van vermoeidheid van voet of schoen. Het bovenwerk houdt je prima op zijn plek, wel is merkbaar dat de afstelling van de BOA’s iets preciezer komt, omdat de schoen zelf iets minder stevigheid biedt. 

400 euro uitgeven aan een schoen die voornamelijk tot zijn recht komt tijdens hittegolven is misschien wat vreemd. Anderzijds, de combinatie van extreme stijfheid, veel comfort en optimale ventilatie maakt de Vents uiterst geschikt voor winterse sloopsessies in Zwift… over hittegolven gesproken. 

€ 399,90 
specialized.com


De nieuwste uitgave van Wielrenblad kun je bestellen in de Soul Webshop. Losse exemplaren zijn ook weer verkrijgbaar in de betere boekhandels. Ook is Wielrenblad #4 2020 beschikbaar in de Soul Kiosk App. Wil je voortaan geen nummer van je favoriete magazine meer missen? Word dan snel abonnee van WielrenbladDan ontvang alle nummers als eerste in je brievenbus en profiteer je van alle voordelen voor onze trouwe abonnees. Bovendien houd je ook meer tijd over voor je volgende tocht!

 van