15-04-2020 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized S-Works Recon – Review

Voor iedereen die graag hard rijdt en voor wie inefficientie de grootse misdaad is, voor jullie is de Specialized S-Works Recon-schoen gemaakt. Waar normaliter enkel over de stijfheid van de zool wordt gesproken, heeft Specialized bij de Recon ook gekeken naar het bovenwerk. Immers, wanneer het bovenwerk niet stijf genoeg is, verlies je daar alle met de zool opgebouwde efficiëntie weer net zo hard.

Dyneema-vezel

Door een Dyneema-vezel te gebruiken in dit bovendek, hebben ze een schoen gemaakt die overall heel stijf is en licht voelt bovendien. Over de Dyneema-vezels ligt een beschermende TPU-laag, die je schoenen beschermen tegen het mountainbikegeweld. Hoewel een pasvorm persoonlijk is, weten we inmiddels dat die van Specialized veel mensen bekoort, zo ook onze redacteur.

De aluminium BOA-draadsluiting is minutieus af te stellen en geeft geen drukpunten die gaan irriteren. Doordat de draaiknoppen groter zijn, kun je deze ook nog eenvoudig met een winterhandschoen bijstellen tijdens het rijden. De PadLock-hielkap, die we tevens terugzien in andere Specialized-modellen, zorgt ervoor dat je hiel goed op zijn plaats blijft, zelfs wanneer je flinke druk uitoefent. De BOA-sluitingen laten zich ruim openen, wat in- en uitstappen makkelijk maakt.

Het rijden is ongekend

Het rijden is ongekend, het voelt alsof je voeten een zijn geworden met je fiets. Elke beweging uit zich in directe snelheid en aandrijving, een heerlijk gevoel. Maar ook op de technische trails heb je een zeer direct gevoel, wat bij ons tot een verhoogde controle leidde. Wanneer je met regelmaat hike-a-bikes tegenkomt op je trails zou onze keuze eerder op een ander model vallen. De immens stijve zolen maken ‘m daar namelijk minder geschikt voor. Gezien het prijskaartje is dit geen allemansvriend. Maar hij is echt gericht op de mensen voor wie hard gaan en optimaal presteren het belangrijkste is.

specialized.com
€ 379,90


Voor meer mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook eInstagram!

 van