03-08-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Specialized Torch Collectie voor Olympische Spelen

Tijdens de 2012 Spelen in Londen stak Specialized met kop en schouders boven de rest uit. In Rio pakt het Amerikaanse merk opnieuw uit met de Specialized Torch collectie die de atleten letterlijk laat oplichten. Net als de renners zijn de dynamische producten van Specialized voortdurend in beweging.

De Specialized Torch collectie komt tot leven dankzij een dynamisch soort verf dat we het ‘dynamic effort effect’ noemen. Onder invloed van temperatuur, luchtstroming, water en aanraking verandert de fel-oranje kleur van de helmen, schoenen en fietsen in een oogverblindende neon-gele kleur.

Elke Specialized atleet in RIO wordt voorzien van een fiets, helm en schoenen met het dynamic effort effect. Daarnaast bieden we onze atleten met een Torch t-shirt en pet.

Bijna 3000 jaar geleden vierden de Grieken het grootste sportevenement met vuur. Vandaag de dag eert men de Griekse Goden met de Specialized Torch Collectie en brengt men het vuur terug in de wedstrijden. Hieronder hebben we de Olypmische range van Specialized op een rijtje gezet. Voor nog meer informatie kun je terecht op de website of Facebook van Specialized.

Torch Tarmac Comp

De Tarmac Comp is een uitstekende upgrade voor elke fietser die naar een hoger niveau wil. Het FACT 10r carbon frame reageert razendsnel, en met de onverslaanbare mechanische Shimano Ultegra 11-speed groepset is de Tarmac Comp voor elke renner een stap vooruit.

Amira Comp 

De Amira Comp is geboren om te racen en hunkert naar het podium. Sprinten, klimmen of groepsritten – het is de droomfiets voor alle fanatieke vrouwen. Geniet van het stijve en wendbare frame en schakel zonder problemen dankzij de soepele en betrouwbare groepset. Het moge duidelijk zijn: De Amira is een prestatiegerichte machine die je concurrentes het nakijken geeft.

S-Works Tarmac frameset

Dankzij het Rider-First EngineeredTM ontwerp beschikt elke framemaat over dezelfde ongeëvenaarde klim- en daalprestaties die je van een Tarmac mag verwachten. De S- Works FACT 11r frameset is opgebouwd uit de hoogste kwaliteit carbon, dit moet zorgen voor een perfecte mix tussen gewicht en stijfheid.

16_story_torch-02_s-works-tarmac-frameset

S-Works Amira frameset 

Klim en sprint met vertrouwen dankzij het stijve en superlichtgewicht Specialized FACT 11r carbon frame. Ervaar de wendbare en directe rijeigenschappen, ongeacht of je nu klimt, daalt of demarreert.

16_story_torch-05_s-works-amira-frameset

Prijzen Torch fietsen

  • Tarmac Comp – €2.999
  • Amira Comp – €3.699
  • Epic FSR Comp Carbon World Cup – €3.699

Torch frames 

  • S-Works Tarmac – €3.299
  • S-Works Amira – €2.999
  • S-Works Epic FSR World Cup – €3.699
 van