25-02-2022 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized trail wind jacket – Review

Getest

Met de dalende temperaturen en toenemende kans op regen en wind is een jack essentieel. Het Trail Wind Jacket van Specialized is zoals de naam al doet vermoeden winddicht en is daarnaast zeer klein weg te pakken, waardoor je het eenvoudig meeneemt.

Specialized trail wind jacket

De specialized trail wind jacket is zeer licht van gewicht en heeft een capuchon en halve rits. De capuchon heeft een opstaande kraag en wanneer de rits gesloten is sluit deze dus ook mooi om de nek. Het materiaal is redelijk flexibel en is voorzien van luxe ritsen. Er zit een klein zakje op de buik, dat tevens dienst doet om ‘m in op te bergen. De achterzijde is langer, dus biedt ook bescherming aan je onderrug. Op de rug bovenaan zitten wat perforatiegaten voor lucht.

Het jack draagt zeer luchtig en houdt de wind prima tegen. De hoge kraag zorgt ervoor dat er geen wind via je nek kan binnendringen. De capuchon past maar net over je helm, waardoor er juist wind in blaast, op de site lezen we ook dat het hier een under-helmet-hood betreft. De look is modern en kan ook prima naast de fiets gedragen worden. Opvallend, hoewel het geen regenjack is, is het echt goed bestand tegen een lichte bui, het water blijft na veelvuldig gebruik mooi wegparelen. Ook het ademde karakter van het jack is het vermelden waard, tijdens ritjes hebben we het nooit te heet gekregen.

De constructie van de specialized trail wind jacket

De constructie van de specialized trail wind jacket is vrij eenvoudig, geen getapete naden, taps toelopende mouwen of stelkoordjes. De rits heeft een grove tand, wat fijn werkt, hierdoor kun je ook eenvoudig met een enkele hand de rits bedienen. Hoewel misschien een wat forse prijs voor een windjack, is dit wel een van de fijnere jacks die we kennen.

+ Klein op te bergen
+ Naast tegen wind ook bestand tegen lichte regen + Ademt zeer goed

 Niet goedkoop
 Geen stelkoordjes op de capuchon

Prijs € 110,-specialized.com Voor meer informatie over de specialized trail wind jacket klik hier.


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk opRidersguide.nl.Deze rubriek staat in het laatst gepubliceerde magazine: UP/DOWN #4 2021. Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram! 

 van