23-08-2017 - Mountainbiken, Nieuws

Specialized vernieuwd haar Enduro!

‘Of je nu de bergen wilt verkennen of enduro wedstrijden wilt rijden, je hebt een bekwame en efficiënte fiets nodig. “All Mountain” draait tenslotte om een fiets waarmee je de hele berg kunt bedwingen, berg op én berg af. Daarom heeft Specialized haar Enduro mountainbikes, verkrijgbaar in 650b, 29er en 6fattie uitvoeringen, voorzien van veel veerweg, lichtgewicht frames en een efficiënte geometrie’.

De geometrie is dus aangepast. Bij de 27,5″ en 29’er is de bovenbuis, in verhouding, verlengd. Dit zorgt ervoor dat handling bij de twee vrijwel hetzelfde is geworden. Bij de 27,5″ is de bovenbuis ook optisch aangepast, waardoor deze lijkt op die van de 29’er.

Verder is de schokdemping vernieuwd bij de Enduro 29, hierdoor zijn de BB hoogte en de HT hoek aanpasbaar. Daar zorgt een ‘flip-chip’ voor. Bij de 27,5″ Enduro is de Shock-mount verplaatst om een agressievere wiel-rate te creëren. Ook bij de 27,5 is de BB hoogte en de HT hoek veranderd na het toevoegen van een flip-chip.

Voordeel van deze upgrades is dat de 2018 upgrades (MY18) ook beschikbaar komen voor de 2017 modellen (MY17). Hierdoor krijgt jouw ‘oude’ fiets nieuwe features! Later meer over de Enduro 18!


Meer mountainbike nieuws op je tijdlijn? Volg ons dan nú op Facebook en Instagram. Met een abonnement op Up/Down magazine ben je altijd voorzien van het laatste nieuws, bij jou thuis op de mat!

 van