04-06-2015 - Mountainbiken, Nieuws

Spectaculaire Downhill-mountainbike race in Bikepark Spaarnwoude

Aankomende zondag nemen bloed fanatieke Downhill-mountainbikers het tegen elkaar op in de eerste ronde van de Mini Downhill Cup. Deze wordt gehouden op de nieuwe baan van Bikepark Spaarnwoude bij SnowPlanet.

Een groep fanatieke Downhillers heeft dar deze winter gewerkt aan een spectaculair bikepark waar voor alle niveau rijders een uitdaging te vinden is. Voor de wedstrijd van zondag is het doel: zo hard mogelijk naar beneden rijden over obstakels als rotsen, wortels, schansen en bochten. De besten zetten deze obstakels juist in om de snelheid te verhogen.

Meervoudig World Cup finalisten Daniël Prijkel en Joey van Veghel vechten voor wat ze waard zijn tegen de locale helden en het jong talent uit heel Nederland! Het lekkere weer, de goed verzorgde horeca van SnowPlanet en de spectaculaire wedstrijd DH-mountainbiken bieden een uitstekend programma voor deze zondag!

Deze eerste ronde van de Mini Downhill Cup zal op zondag 7 juni van 10.00 uur tot 18.00 uur worden verreden in Bikepark Spaarnwoude. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Bikeplanet Haarlem of de Facebook-pagina van Bikepark Spaarnwoude.

 van