Speel slim met de eMTB en Bosch-aandrijving

Mountainbiken is hot, eBikes zijn populair. Logischerwijs, wint een combinatie van deze twee, de eMTB, eveneens snel terrein. Steeds meer mensen zien in dat de ‘e’ in eMTB niet staat voor ‘enorm hard valsspelen’, maar voor ‘extra veel plezier’

Bosch eBike Systems

‘Elektrische mountainbikes zijn voor luie mensen’, hoor je nog wel eens. Het tegendeel blijkt waar, de eMTB helpt je juist om meer uit jezelf te halen en om langer plezier op de fiets te beleven. De trapondersteuning geeft jou de vrijheid om meer energie te steken in het ontwikkelen van je techniek. Ook kan je de kracht die je bespaart juist weer inzetten om verder, sneller, langer én avontuurlijker te mountainbiken.

Nog hoger niveau

Niet alleen de ondersteuning tijdens het rijden en klimmen maakt het fietsen op een eMTB tot een nieuwe ervaring. Zo heeft Bosch eBike Systems het Smart-systeem, een systeem dat deze ervaring naar een nog hoger niveau tilt. Het Smart-systeem is een centraal punt van waaruit je alles kunt regelen, van navigatie tot diefstalbeveiliging. Een paar highlights om je een idee van de mogelijkheden te geven:

 • De eBike Flow-app: het hart van het Smart-systeem.Hiermee personaliseer je je instellingen voor je rijmodus, navigatie, display, vergrendeling en meer. Wil je realtime route-informatie of schakeladvies zien van de app, dan plaats je je telefoon heel handig in de SmartphoneGrip op je stuur.
 • De System Controller – ingebouwd in je frame. Deze aanvulling op de eBike Flow-app kan in je bovenbuis worden geplaatst, en heeft twee knoppen om snel van rijmodus te wisselen en je eBike aan of uit te zetten. Ook voert de System Controller software-updates door.
 • De Mini Remote – knoppen op je stuur. Hiermee bedien en regel je alle functies van het Smart-systeem, ook de System Controller, zonder je handen van het stuur te halen. Je kan zo makkelijk switchen tussen schermen op je Intuvia 100-display of smartphone, je verlichting aanpassen, routes selecteren, en noem maar op.
 • Walk Assist/Hill Hold – voor als je af moet stappen. Sta je voor een steile heuvel en moet je even duwen, dan helpt de Walk Assist mee door de motorondersteuning te starten. Ook waakt de Hill Hold-functie ervoor dat je eMTB onverwachts terug rolt, door hem tegen te houden als je wegslipt.
 • ABS Trail – om veilig te remmen. Deze functie stemt de remdruk op het voorwiel optimaal af op de ondergrond, zodat het remmen in elke situatie gecontroleerder verloopt en het wiel niet blokkeert. Vaarwel, remangst!
Bosch eBike Systems

Drie eMTB-voordelen ontkracht

 • 1. ‘Ze zijn zwaar, lomp en weinig wendbaar.’
  De eMTB’s zijn inderdaad iets zwaarder, maar daardoor ook stabieler, wat je meer zelfvertrouwen geeft om sneller te gaan. Deze stabiliteit helpt ook bij de wendbaarheid en maakt manoeuvreren makkelijker.
 • 2. ‘Je bent minder sportief.’
  Die steile helling die je met een normale mountainbike laat liggen? Met een elektrische mountainbike kan je die wél meepakken. Dus heb je nog makkelijk energie voor dat extra rondje! Je legt grotere afstanden af en zoekt meer uitdaging op. Dat is pas sportief!
 • 3. ‘Het is valsspelen.’
  Mensen die een eMTB ‘cheaten’ noemen, zien niet dat je mountainbiken voor je eigen plezier doet en dat je er je eigen grenzen mee verlegt. Geniet er simpelweg van dat je diezelfde track net even wat vaker kan rijden dan de rest en beleef langer de flow van het mountainbiken.

Voor meer informatie over de eMTB en Bosch-aandrijving kun je terecht op de website van Bosch.

Bosch eBike Systems

Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram!

 van