17-02-2014 - Snowboarden, Nieuws

Spelen zijn voorbij voor Bell Berghuis

Bell Berghuis is er bij de snowboardcross in Sotsji helaas niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Bell was tijdens de laatste training hard ten val gekomen en begon dus gehavend aan de kwalificaties. De 28-jarige ging nog wel van start maar liep een goede startpositie mis. In de kwartfinales kwam ze snelheid tekort en uiteindelijk eindigde ze op de vijfde plaats in haar heat. Overigens werd ook Olympisch kampioene Maëlle Ricker na een val uitgeschakeld. Deborah Anthonioz, die zilver won in Vancouver, redde het verassend genoeg ook niet.

“Vanaf het begin liep ik achter de feiten aan”, was het nuchtere commentaar van Berghuis na afloop. “Ik probeerde na die val de knop om te zetten, maar iedereen is hier zó goed. Je moet 100% om door te gaan en dat was ik niet.”

Berghuis wist nog precies wat er die ochtend was voorgevallen. “Het gebeurde op mijn favoriete schans. De sneeuw was redelijk hard vanochtend, maar er lagen een aantal bobbels. Daardoor zette ik te veel op mijn hakken af en dan ga je draaien in de lucht. Het zelfvertrouwen was een beetje weg. Ik wachtte te veel af en dan eet de course je gewoon op.”

 


 

Eva Samkova heeft in Sotsji de olympische titel bij het snowboardcross in de wacht gesleept. De Tsjechische bleef in de finale de Canadese Dominique Maltais en de Française Chloe Trespeuch ruim voor. Het goud voor de 20-jarige Samkova was meer dan verdiend. In de plaatsingsruns zette ze de snelste tijd neer en haar kwart- en halve finale won ze met gemak. In de finale pakte ze snel de koppositie en die gaf ze niet meer uit handen.

Voor de beste crossboardster van de laatste jaren ging het voor de derde opeenvolgende Spelen mis. Lindsey Jacobellis verloor in 2006 in gewonnen positie het goud en werd vier jaar later gediskwalificeerd in de halve finales. Dit keer kwam de Amerikaanse in haar halve finale, terwijl ze aan de leiding ging, ten val.

Bron: NOS

 van