24-07-2014 - Nieuws, Wielrenblad

Sportful en Tinkoff-Saxo: succesvolle combinatie

De renners van Tinkoff-Saxo heersen in de bergen. Na de Alpen zijn nu ook de Pyreneeën gesneden koek voor de fluo gele Sportful vaandeldragers. We belichten even welke speciale producten ze gebruiken om de rest van het peloton te snel af te zijn.

Na de aftocht van Tourkandidaat Alberto Contador werd er heel even geblazen bij Oleg Tinkoff’s ploeg. Daags nadien hadden ze het geweer al van schouder gewisseld en gingen zijn ploeggenoten vol in de aanval. Rafal Majka lijkt na 2 ritzeges in de koninginnenritten in Alpen en Pyreneeën de nieuwe bergkoning. Michael Rogers won dinsdag bovendien ook al een zware rit in de Pyreneeën.

Niet verwonderlijk dat de renners van Tinkoff-Saxo zo goed uit de verf komen in de warme bergetappes aangezien ze gekleed worden door Sportful. In nauwe samenwerking met ex-prof Andrea Peron, tegenwoordig productmanager, verzet men hemel en aarde om de lichtste en meest aerodynamische kledij te ontwikkelen.

Lees hier welke state-of-the-art R&D Sportful producten de renners aan hadden om zich van de concurrentie te ontdoen tijdens hun 3 Tour etappe zeges van de voorbije dagen. Matteo Tossato vertelde ons ook welke producten er allemaal in zijn wedstrijdtas zitten doorheen de Ronde van Frankrijk.

Maika2

 van