12-12-2016 - Nieuws, Wielrenblad

Sportful winteroverzicht

Nederlandse mannen hebben de meeste Strava kilometers in de benen. Bij de vrouwen zijn dat Belgische fietsers. Het leeuwendeel van die kilometers wordt ongetwijfeld in zwoele zomermaanden bijeen gefietst. Maar net als in het voetbal waar je de titel niet in november kan winnen, kan je hem daar wel verliezen. De koppositie in het Strava klassement toont duidelijk aan dat er in onze lage landen flink wat afgefietst wordt in de wintermaanden. 

Eén van de belangrijkste items voor winterfietsen is een goede fietsbroek. Waar in de zomer vaak kledingstukken worden uitgekozen op basis van hun looks en comfort komen er bij de winter veel meer aspecten bij kijken.

Moet hij tegen de regen bestand zijn, of heb je het snel koud? Is snijdende wind jouw grootste spelbreker, of is ademend vermogen van doorslaggevend belang voor jouw doorgedreven intervaltraining? Allemaal belangrijke criteria die worden opgenomen in de keuzevorming van jou kledingstuk.

Gelukkig helpt Sportful je hierbij met een gemakkelijk overzicht. Deze hebben wij hieronder voor je klaargezet.

sportful-winter-2016

WATERBESTENDIGHEID

De Fiandre Norain Bibtight is eigenlijk op alle vlakken de perfecte winterbroek, maar onderscheidt zich nog het meest in deze categorie dankzij de dubbele Norain stof die gebruikt wordt. De gehele broek is in warme Norain thermal gemaakt, op de knieën en op de rug wordt water (en wind) nog extra tegengegaan met een extra laagje Norain.

ISOLATIE

De Super Total Comfort bibtight heeft net als de Fiandre Norain bibtight een dubbele laag op de knieën. De Super Total Comfort gebruikt zelfs stretch woven fabric voor nog aangenamer aanvoelen.

WINDBESCHERMING

De WS (windstopper) Super bibtight gebruikt Gore Windstopper 4way warm stof om de wind buiten te houden. Bovendien is windstopper ook behoorlijk warm en bestand tegen de eerste regen.

ADEMEND VERMOGEN

De R&D bibtight gebruikt 3 verschillende stoffen. De ‘hollow-core’ polyester onttrekt actief vocht van de huid en transporteert ze naar buiten.

Wielrenblad_Bannertje

 van