10-01-2018 - Mountainbiken, Nieuws

Sportief weekend in Egmond!

Komend weekend staat Egmond aan Zee weer in het teken van twee prachtige sportevenementen. Op zaterdag 13 januari wordt begonnen met de strandrace AGU Egmond-Pier-Egmond, waar 3.500 fietsers aan meedoen. Een dag later op zondag 14 januari komen ruim 18.000 lopers in actie bij de Saucony Egmond Halve Marathon. De winterklassiekers staan ieder jaar garant voor een geweldig spektakel. Organisator Le Champion roept iedereen op de sporters te komen aanmoedigen.

Volg deelnemers via de app
Een musthave voor iedere deelnemer én toeschouwer is de EPE & EHM App 2018. De app bevat alle belangrijke informatie over de twee evenementen. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers en lopers realtime volgen en met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden. De app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play Store.

Live te volgen
Beide evenementen zijn te volgen via een livestream in de app en op de website: www.aguegmondpieregmond.nl en www.sauconyegmondhalvemarathon.nl. Ook RTV 80 zendt de evenementen live uit. Bekijk hieronder alvast de aftermovie van de 2017 editie.

Internationaal topveld
Le Champion heeft voor de wedstrijdonderdelen een aantal echte toppers weten vast te leggen. Zo heeft AGU Egmond-Pier-Egmond o.a. Sebastian Langeveld (winnaar 2009 én 2014), Jordy Buskermolen (winnaar 2017) en Jasper Ockeloen (Europees kampioen strandracen), Ellen van Dijk (meervoudig wereldkampioen) en Pauliena Rooijakkers (winnares 2017) aan de start staan. Een dag later gaan de Nederlandse toplopers Abdi Nageeye (Nederlands recordhouder marathon), Khalid Choukoud en Michel Butter (6e plaats New York Marathon) de strijd aan met de Keniaan Edwin Kiptoo (winnaar Dam tot Damloop 2015 en 2016). Ook staat de winnares van de TCS Amsterdam Marathon aan de start, Tadelech Bekele uit Ethiopië.

Jeugdonderdelen
Tijdens het sportieve weekend wordt er voor kinderen ook een jeugdwedstrijd georganiseerd. Op zaterdag stappen 100 kinderen van 11 t/m 15 jaar op de fiets voor een parcours van 11 km richting Bergen aan Zee. Op zondag vindt de Egmond Mini Marathon plaats. Dit evenement voor kinderen van 6 t/m 13 jaar bestaat uit een uitdagend parcours van 1 km. Na de start bij Strandpaviljoen Bad Noord de Zeester loopt het parcours via de hoofdstrandopgang door naar de officiële finish van de Saucony Egmond Halve Marathon op de Boulevard Noord. Bij het strandpaviljoen kan ter plaatse nog worden ingeschreven (de start is vanaf 11.00 uur). Voor de Bike Shop Egmond Jeugdwedstrijd op zaterdag kan niet meer worden ingeschreven.

Toeschouwers
Om 9.00 uur klinkt het startschot voor AGU Egmond-Pier-Egmond vanaf de Boulevard Noord. Het parcours loopt over het strand naar de Pier in Velsen Noord. In Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de renners het strand voor een technische passage. Beiden zijn een uitstekende locatie voor toeschouwers om deze spectaculaire strandrace te aanschouwen.

Tijdens de Saucony Egmond Halve Marathon wordt er veel publiek verwacht in Egmond aan Zee. De start van de kwart marathon is om 10.25 uur en de halve marathon begint om 12.16 uur. Toeschouwers kunnen de lopers ook komen aanmoedigen bij de strandopgang in Castricum aan Zee of in de cheering zone op Camping Bakkum. Tussen 12.00 en 15.00 uur is hier livemuziek en verschillende foodtrucks zorgen voor een hapje en een drankje. Het is hier bovendien gemakkelijk parkeren.

Verkeersmaatregelen
Egmond aan Zee is op zaterdag toegankelijk voor autoverkeer, wel worden enkelen wegen afgesloten voor verkeer tussen 8.30 en 17.00 uur. Dit zijn de Sportlaan, Boulevard Noord, Boulevard Zuid en Boulevard de Vassy, Vuurtorenplein en noordzijde van de Watertorenweg. Op zondag is de badplaats tussen 8.00 en 18.00 uur wel afgesloten. Voor deelnemers en toeschouwers rijden er pendelbussen vanuit Heiloo en Alkmaar naar Egmond aan Zee. Van 8.30 tot 12.00 uur rijden de pendelbussen om de vijf minuten vanaf het Sportpaleis Alkmaar en P+R Bergermeer in Alkmaar en vanaf Winkelcentrum ’t Loo, NS-Station Heiloo en zwembad Het Baafje in Heiloo. Een retourticket met de pendelbus is ter plaatse te koop voor € 5,00.


Meer informatie over de evenementen is te vinden op:
www.aguegmondpieregmond.nl en
www.sauconyegmondhalvemarathon.nl.

 van