13-03-2013 - Nieuws, Wielrenblad

Fietsen op circuit park Zandvoort 25/26.05.2013

In het weekend van 25 en 26 mei staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van Cycling Zandvoort. Fietsplezier staat dit weekend hoog in het vaandel. Niet alleen voor de recreatieve-wielrenners ligt er met een heuse 24-uursrace een stoere uitdaging in het verschiet, ook voor families, mountainbikers en andere fietsliefhebbers is er tijdens Cycling Zandvoort veel te zien en veel te beleven. Op de website www.cyclingzandvoort.nl kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de diverse onderdelen.

Waar normaliter het ‘snelste asfalt van Noord-Holland’ het strijdtoneel is voor de gemotoriseerde twee- en vierwielers, wordt Circuit Park Zandvoort tijdens het Cycling Zandvoort-weekend het domein van de fietsers. Samen met een team van enthousiaste vrijwilligers organiseert Circuit Park Zandvoort een weekend vol fietsplezier. Met de unieke opzet van Cycling Zandvoort is het evenement in Zandvoort aan Zee direct een highlight in de landelijke ‘Meimaand Fietsmaand’.

24-uursrace op Circuit Park Zandvoort
Het sportieve hoogtepunt van Cycling Zandvoort is de 24-uursrace voor amateurwielrenners. De wedstrijd start op zaterdag 25 mei om 15.00 uur en biedt de deelnemende teams niet alleen een bijzondere uitdaging om de endurance-race bij zowel dag, als nacht te trotseren, ook wordt er gereden door legendarische bochten als de Tarzanbocht en het Scheivlak. Inschrijving voor de wedstrijd is open voor alle recreatieve wielrenners. Zij kunnen zich aanmelden als solist in de ‘supersport’-klasse, maar ook in teams van vier rijders in de ‘sport’-klasse. Een racefiets is niet verplicht tijdens de 24-uursrace. Zo zijn er ook divisies waarin gereden kan worden met reguliere straatfietsen. Daarnaast kunnen bedrijven zich met hun eigen teams inschrijven, net als damesequipes. De pitstraat zal als gebruikelijk fungeren als locatie voor rijderswissels en werkzaamheden aan het materiaal.

Toertochten voor het hele gezin
Daarnaast omvat het programma van Cycling Zandvoort toertochten met diverse afstanden. De recreatieve fietstochten hebben Circuit Park Zandvoort als startpunt. Hier zal eerst over het beroemde circuittraject worden gereden, waarna de verschillende routes zich langs de mooiste locaties van de Zandvoortse omgeving voeren, bijvoorbeeld langs de Zandvoortse boulevards, maar ook richting het mooie landschap van Bloemendaal en Aerdenhout. De tochten zijn dankzij de verschillende afstanden (15, 30 en 50 km) laagdrempelig en daarmee toegankelijk voor jong en oud.

Off-road tijdens Cycling Zandvoort
Ook aan de avontuurlijke fietser is gedacht. In samenwerking met de Dune Bikers Zandvoort is in het buitengebied van het evenemententerrein van Circuit Park Zandvoort een uitdagend mountainbike circuit aangelegd. Hier kan men mountainbikes testen, of juist eens proeven van de kick die mountainbiken geeft, tijdens een van de ATB clinics. Tevens is er op het binnenterrein van Circuit Park Zandvoort een 3-uurs Spinning Marathon, waarbij enthousiaste fietsers er ‘vol’ tegenaan kunnen onder begeleiding van opzwepende beats van een DJ en professionele begeleiding van instructeurs.
Test en vergelijk E-bikes
Op diezelfde paddock zijn ook verschillende fabrikanten en leveranciers vertegenwoordigd met de bijzondere E-bikes. Deze fietsen met trapondersteuning zijn op zaterdag 25 mei, tot 14.00 uur op het circuit te testen. Naast het verzamelen van informatie over de werking van de fietsen, kunnen bezoekers ook optimaal verschillende E-bikes met elkaar vergelijken.

Junioren op poleposition tijdens Cycling Zandvoort
Vanzelfsprekend bevat het programma ook sportieve uitdagingen voor de jongere fietsliefhebbers. Zo wordt er een ‘Dikke Banden Race’ georganiseerd, waar kinderen op hun eigen straatfiets mee kunnen doen aan een wedstrijd. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een fietshelm, toestemming van de ouders en genoeg trek na de fietscompetitie. Daarnaast keert na vele jaren de Zeepkistenrace terug op Circuit Park Zandvoort. In zelf gefabriceerde voertuigen wanen de junioren zich even als coureur, wanneer hun “race” start vanaf de Hunserug en finisht nabij de Hugenholtzbocht. De Zeepkistenrace zal plaats vinden op zondag 26 mei, na de finish van de 24-uursrace.

Fietsen voor het goede doel
Tijdens Cycling Zandvoort is er niet alleen aandacht voor de fietsliefhebbers, maar ook voor het goede doel. Tijdens de eerste editie van Cycling Zandvoort is dat Stichting SAM. Deze organisatie verzorgt een dolfijn-therapie programma, dat is gericht op kinderen met het syndroom van Down en op kinderen met autistische stoornissen en aanverwante syndromen. Naast collectes tijdens het evenement zelf, zal ook van elke inschrijving die binnen komt, het grootste deel worden gedoneerd aan Stichting SAM.

Gratis testsessie
Woensdagavond 3 april wordt een gratis testsessie voor dit evenement georganiseerd. Vanaf 19 uur is iedereen met een fiets welkom op circuit park Zandvoort. Klik hier voor meer informatie over de testsessie.

Inschrijven en meer informatie
Fietsliefhebbers die een bezoek willen brengen aan Cycling Zandvoort, benieuwd zijn hoe het programma eruit ziet, of zich willen inschrijven voor een of meerdere onderdelen, kunnen terecht op de website van Cycling Zandvoort: www.cyclingzandvoort.nl. Ook op Twitter (http://twitter.com/CyclingZvoort) en op Facebook (http://www.facebook.com/cyclingzandvoort) kan men terecht voor het laatste nieuws

 van