26-10-2011 - Snowboarden, Nieuws

Spotguide: Sonnenkopf

Het skigebied Sonnenkopf ligt in het Klostertal, een gebied in de Vorarlberg in het uiterste westen van Oostenrijk. Dorpen in de buurt van het skigebied zijn Dalaas (916m), Klösterle (1075m) en Braz (708m). De grootste stad in de buurt is Bludenz op zo’n zeven kilometer. De gunstige topografische ligging zorgt ervoor dat er tot het late voorjaar goede sneeuwomstandigheden zijn. Het skigebied bestaat uit drie bergtoppen, de Glattingrat (2300m), de Purtschakopf (2244m) en de Muttjöchle (2075m).

Parkeren kan direct bij het dalstation, vanuit hier brengt een snelle achtpersoons cabinelift je naar boven. Het grote backcountrygebied is goed geheim gebleven, maar is niet geheel onopgemerkt. Volcom heeft hier bijvoorbeeld een film geschoten. Een ideaal gebied voor de gepassioneerde poederrijder die de drukte wil ontwijken. De poederrun begint vanaf bergstation Glattingrat in het Nenzigasttal-gebied. Deze drie kilometer lange run is perfect voor de ervaren poederrijder. Eenmaal beneden word je door de gratis skibus weer terug gebracht.

Vanaf bergstation ‘Obermuri’ kan je zonder zelf nog omhoog te moeten klimmen een off-piste afdaling van circa 45 minuten nemen. Naast deze grote freeride-afdalingen zijn er tal van kleinere off-piste routes in dit gebied. Maar ook de pistes zijn van hoog niveau. Zo is de ‘Vermalen’-afdaling van 6,1 kilometer en een hoogteverschil van 1300m een mooie uitdaging. De zwarte piste met een helling van zestig procent behoort tot een van de steilste in heel Oostenrijk. De afgelopen jaren is zo’n tien miljoen euro geïnvesteerd in het gebied, zodat de liften en pistes allemaal up-to-date zijn.

Totaal aantal kilometers
31km
Hoogte
1000m – 2300m

Liften
5 sleep
4 stoeltjes
1 cabine

Skipas per dag
€36,- (geen onderscheid tussen hoog – en laagseizoen)

Skipas per week
€156,- (hoogseizoen)
€140,- (laagseizoen)

Urenkaart
€38,- (2 uur €16,- retour, 3 uur €10,50
retour, 4 uur €6,50 retour)

Dichtstbijzijnde treinstation
Bludenz (7km)

Dichtstbijzijnde vliegveld
Friedrichshafen (D) 110km
Zürich (CH) 180km
Innsbruck (A) 113km

 

Naam funpark
Geen: freeride gebied!

Gidsen
www.skischule-klostertal.at
www.skibase.net

Free wifi
Deels in hotels in het Klostertal. In skigebied
Sonnenkopf niet.Website
www.sonnenkopf.info
www.klostertal.info

Tips eten
Kelo Bar bij het dalstation Sonnenkopfbahn
Bergrestaurant Sonnenkopf
Bündhütte

Tips uitgaan
Kelo Bar

Belangrijke evenementen
Ski-opening Sonnenkopf 3 + 4 december 2011

 van