28-09-2018 - Mountainbiken, Nieuws

SQlab 60X zadel

SQlab heeft een nieuw zadel uitgebracht: de 60X, een combinatie tussen de ERGOLUX® en ERGOWAVE® lijn. Het merk beschrijft de  SQlab 60X als aangenaam, betrouwbaar en comfortabel. De SQlab 60X is voor elke tocht of training geschikt.

SQLab heeft gekozen voor een kevlar zadel met extra grip op de achterzijde. Wat direct opvalt is de neus van het zadel, welke naar beneden wijst. Hierdoor ervaar je tijdens de steilere klimmen minder druk tussen je benen. De lagere neus van het zadel creëert ook meer ruimte. Deze ruimte geeft meer vrijheid en minder druk op de tussenwervelschijven, waardoor de rug minder wordt belast.

 

Waar de meeste mensen problemen mee hebben, is dat het gewicht op de weke delen komt waardoor er bijvoorbeeld gevoelloosheid kan optreden. Dit kan worden opgelost door de afstand te meten tussen de zitbotten. Hiermee kan de juiste zadelmaat worden gevonden. Het gewicht wordt dan verdeeld over de botten waardoor er geen pijn meer wordt ervaren. Ook eventuele rugklachten kunnen makkelijk worden opgelost en voorkomen door middel van een goed passend zadel.
SQlab biedt met de 60X een zadel die de druk verminderd en de druk op de juiste manier verdeeld.
Een andere mooie feature van de SQlab 60X is dat de graphics op het zadel voor grip zorgen, juist als je zitpositie wordt veranderd bij gebruik van een dropperpost.

Dit zadel is in het bijzonder geschikt voor op e-MTB. Daar je meer op het zadel zit bij steile beklimmingen, voorkomt de grip en de iets hoger geplaatste achterkant dat je er niet afglijdt.
De iets bredere langere neus zorgt ervoor dat je tijdens afdalingen controle over het zadel houdt en hiermee het achterwiel goed kan controleren. Dit alles zonder extra belasting van de wervelkolom.

De 60X is verkrijgbaar in de volgende maten: 13cm, 14cm, 15cm, 16cm. Wil je meer weten over de nieuwe 60X van SQlab? Kijk dan gerust even op de website.

 van