17-03-2023 - Mountainbiken, Nieuws

Betere zithouding en prestaties met SQlab Innerbands 2.0

Na de eerste introductie in 2007 en de update in 2016, komt SQlab nu met een verbeterde versie: Innerbarends® 410 en 411 2.0! Tijdens een lange rit op de fiets wil je af en toe je zitpositie veranderen. Even je handen ontspannen en ze in een andere positie brengen, zonder die vervelende buiging van de polsen. Speciaal hiervoor heeft SQlab de Innerbarends® geïntroduceerd: barends, maar dan functioneler én veiliger. Als extraatje ontstaat ook meteen een aerodynamische elleboogpositie, dicht bij het lichaam.

Ruimtebesparend

Veel sturen zijn tegenwoordig overladen met bedieningselementen voor versnellingen, verstelbare zadelpennen, vering, bel, trapondersteuning, verlichting en ga zo maar door. De Innerbarends® 2.0 zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk ruimte in beslag nemen op het stuur.

Dankzij de slimme constructie met afneembare vulringen zijn de Innerbarends® 2.0 met alle verkrijgbare handvatten te combineren (die op het stuur geklemd worden) en bovendien naadloos te integreren met de SQlab 711 en 7OX handvatten. Hierdoor vormen beiden niet alleen optisch, maar ook qua functionaliteit een eenheid. Daar komt bij dat de Innerbarends® 2.0 bij de klem smaller zijn, waardoor de remgrepen desgewenst dichter bij het handvat geplaatst kunnen worden.

SQlab Innerbarends

Nieuwe pasvorm

SQlab heeft de nieuwe Innerbarends® 411 2.0 de vorm van de befaamde 411 R Carbon Innerbarends® gegeven. Dat maakt ze een sportieve, lichtgewicht allrounder met een goede verhouding tussen prijs en prestatie. De Innerbarends® 411 2.0 zijn licht en wegen minder dan 60g per paar. Daarnaast zijn ze met €39,95 vriendelijk geprijsd.

De vorm van de nieuwe Innerbarends® 410 2.0 is gebaseerd op de vorige generatie Innerbarends® 411. Voor de 2.0-versie is deze vorm nog eens extra verfijnd, waardoor het comfort ook tijdens lange ritten optimaal is. Ook deze Innerbarends® hebben een prijs van €39,95.

Betere zithouding en betere prestaties

De SQlab Innerbarends® zijn de perfecte oplossing voor het ontspannen van de spiergroepen in de armen, schouders en rug door het veranderen van de armpositie op de fiets. Ideaal voor het rijden van lange afstanden. De natuurlijke handpositie zorgt voor een aerodynamische houding en daardoor ook voor maximale snelheid. De Innerbarends® kunnen daarnaast gebruikt worden op zowel mountainbikes als reis-, toer- en stadsfietsen.

MTB Tech & Trail

Sneller – slanker – lichter. De nieuwe Innerbarends® 411 2.0 hebben de vorm van de reeds bekende Innerbarends® 411 R Carbon. Hierdoor hebben deze lichte en sportieve allrounders een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Materiaal: Vezelsterkte kunststof (FRP)
Gewicht (paar): 56 g
Adviesprijs: €39,95,-

MTB Tour & Travel

Comfortabel – groot oppervlak – veilig. De nieuwe Innerbarends® 410 2.0 nemen de wat ‘buikige’ vorm over van de vorige generatie Innerbarends® 411. Voor een nog fijnere greep is deze vorm nogmaals verbeterd, waardoor ook tijdens lange ritten het comfort optimaal is.

Materiaal: Vezelsterkte kunststof (FRP)
Gewicht (paar): 104 g
Adviesprijs: €39,95,-

Klik hier voor meer informatie over SQLab!


Voor meer Mountainbike nieuws, Tips & Tricks, leesvoer en de laatste magazines kijk op Ridersguide.nl.  Wil je altijd up-to-date blijven? Klik dan nu hier en word abonnee van Up/Down en volg ons op Facebook en Instagram

 van